Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

200 børn tog fælles første spadestik for Ravnbakkeskolen og kunstgræsbane i Nye

Mere end 200 skovle og to hjørneflag kom i sving, da elever fra Elev Skole og medlemmer af Elev-Nye Idrætsforening torsdag den 23. maj tog fælles første spadestik for Ravnbakkeskolen og satte hjørneflag på en ny kunstgræsbane.

Børnene graver til første spadestik på Ravnbakkeskolen
 • Læs op

Indhold

  Børnene graver til første spadestik på Ravnbakkeskolen

  Ved spadestikket deltog personale og elever fra Elev Skole, foreninger og naboer fra lokalområdet samt entreprenør og rådgivere.

  De blev budt velkommen af skoleleder, Jens Mathiasen. Herefter talte rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom samt rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Aza-Ahmad, inden børn og rådmænd sammen talte ned til det fælles første spadestik. 

  Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, siger:

  ”Tillykke til børnefamilierne i Nye og Elev, som med Ravnbakkeskolen får et fantastisk samlingspunkt for børnenes udvikling og trivsel. Ravnbakkeskolen bliver et byggeri skabt til aktiv læring, kreativitet og brede børnefællesskaber. Til et godt børneliv hører også et levende fritidsliv, og her vil skolens placering tæt på nye kunstgræsbane og midt i naturen samle børn og voksne om alt fra fodbold til dans og biavl. Ravnbakkeskolen kommer til at summe af liv. Med det første spadestik i dag, begynder vi arbejdet for at skabe rammer, som efterspørges af moderne børn og unge. I dag har vi oplevet, hvor meget børnene på Elev Skole glæder sig. Jeg kan kun tilslutte mig.”

  Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, siger:

  ”Jeg er meget glad i dag. Vi mangler idrætsfaciliteter overalt i kommunen, så det er godt, at vi tænker i helheder, når vi udvikler nye lokalområder og samtænker skole- og fritidslivet. Vi skal sikre, at der er plads til fællesskab, samvær og et levende fritids- og foreningsliv. Det er byggeriet her i Nye et godt eksempel på. Det er vigtigt for vores børn og unge, at de har lokale mødesteder, hvor de kan samles – også udenfor skoletid - og det er præcis den mulighed, som skolen og boldbanen giver her.”

  Ønsker I at få tilsendt flere billeder fra arrangementet, kan I kontakte pressekonsulent, Rasmus Ellermann-Aarslev på rasell@aarhus.dk.

  Om byggeriet 

  Ravnbakkeskolen ligger i naturen og på kanten af Nye i det nordlige Aarhus. Skolen bliver opdelt i mindre huse med små klynger med særkender som musik, mad, kreativitet og bevægelse.

  Visionen er at skolen og fritidscentret ligesom kunstgræsbanen samler foreninger, familier og fællesskaber fra hele området.

  Skolen åbner forventeligt til august 2026.

  Byggeriet på ca. 14.800 kvm opføres af C.C. Contractor og arkitektfirmaerne Kjaer & Richter samt Christensen & Co., sammen med Landskabsarkitektfirmaet Lytt og Ingeniørfirmaet AFRY.

  WSP (Williams Sale Partnership Limited) står for projekteringen af kunstgræsbanen.

  Byggeriet er DGNB-sølv-præcertificeret: LAB i Nye | Rådet for Bæredygtigt Byggeri (rfbb.dk)

  Yderligere oplysninger

  • Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61
  • Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice via presse- og kommunikationschef Michael Jaap, tlf. 40 22 87 99
  • Birgitte Andreasen, projektleder på byggeriet, birgittea@aarhus.dk, tlf. 40 22 69 39 
  Sidst opdateret: 24. maj 2024