Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Børn og Unge forbereder en fusion af Sødalskolen og Ellehøjskolen

Antallet af elever på Sødalskolen og Ellehøjskolen bliver mindre og mindre, og prognoserne viser ingen fremgang. Derfor forbereder Børn og Unge nu en fusion af de to skoler.

  • Læs op

Indhold

    En ærgerlig, men nødvendig beslutning, udtaler rådmand, Thomas Medom.

    Det er en stor og alvorlig ting at fusionere to skoler. Det har betydning for mange medarbejdere, forældre og elever, og derfor er det heller ikke en nem beslutning at træffe. Men det er en nødvendig beslutning. Der går for få elever på de to skoler, og det tyder ikke på, der kommer flere på den korte bane. Tværtimod. Derfor er det mest ansvarlige at fusionere skolerne, så der bliver skabt et tilstrækkeligt elevgrundlag,” siger Thomas Medom.

    Sidste skoleår var der indskrevet 241 elever på Sødalskolen. Til første skoledag i mandags trådte blot 219 elever ind ad døren på skolen i Brabrand. På Ellehøjskolen er tendensen den samme. Her gik der sidste skoleår 224 elever, men det tal er nu faldet til 209. Faldet i elevtallet på begge skoler er større end prognoserne forudså, og derfor vurderes det, at et yderligere fald i fremtiden er sandsynligt.

    Fusionen af de to skoler vil samtidig betyde, at der er elever og medarbejdere fra Sødalskolen, som skal følge med deres kammerater og kolleger fra Ellehøjskolen, når de efter planen tager første del af den nye skole på Karen Blixens Blvd. i brug til næste skoleår.

    I øjeblikket arbejdes der hen imod en løsning, hvor der skal være skole både på den nye skole og på Sødalskolen, indtil begge afdelinger af den nye skole står færdige. Det vil betyde, at nogle elever fra Ellehøjskolen skal undervises på Sødalskolen. De nærmere detaljer om processen frem mod fusionen og selve organiseringen af den nye skole i lyset af en fusion, er dog endnu uafklaret.

    En fusion vil betyde, at der også er elever og medarbejdere fra Sødalskolen, som skal op og have sin hverdag på den flotte, nye skole på Karen Blixens Blvd., når første del står færdig om et år. Det bliver en topmoderne skole, som er bygget til at danne rammen omkring projektbaseret læring, og som giver børnene nye og spændende muligheder for læring, udvikling og trivsel,” siger Thomas Medom.

    En fusion af Sødalskolen og Ellehøjskolen kan samtidig få betydning for Børn og Unges muligheder for at oprette ekstra specialskolekapacitet. I tilfælde af en fusion bringes Ellehøjskolen således i spil som mulig ekstra kapacitet for Stensagerskolen, som mangler pladser både på kort og lang sigt. Indtægtskravet fra Ellehøjskolen vil i så fald i stedet skulle indfries ved et fremtidigt salg af Sødalskolen.

    Fusionen forventes at være en del af aftalen om budget 2025. Den endelige beslutning om en fusion af Sødalskolen og Ellehøjskolen skal herefter træffes af byrådet. Inden da vil forslaget blive sendt i offentlig høring.

    Beslutningen om byggeriet af den nye skole på Karen Blixens Blvd. blev truffet i 2019.

    Yderligere oplysninger

    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61.

    Sidst opdateret: 15. august 2024