Gå til hovedindhold

September 2023

Nyt byråd bestående af unge i Aarhus Kommune

Nyheder fra Børn og Unge

I denne uge har Aarhus Kommune fået et nyt Børne- og ungebyråd. Et nyt stærkt hold af unge er klar til at indtage pladserne i byrådssalen for at tale børnene og de unges sag.

Børn og Unge opsiger samarbejdet med Actura

Nyheder fra Børn og Unge

Siden 2015 har Børn og Unge samarbejdet med virksomheden Actura om de to tilbud ’Taxa til Bus’ og ’Teknologitalenter’. Tilbuddene er målrettet elever i specialpædagogiske skoletilbud, der enten skal lære at tage bussen selv eller understøttes til større trivsel og interesse for IT-rettede erhverv.

Ændret ordning for Chromebooks til de aarhusianske elever

Nyheder fra Børn og Unge

Byrådet besluttede onsdag, at de aarhusianske elever fra 5.-10. klasse forsat får udleveret Chromebooks i kommende skoleår. Derimod bliver det en lokal beslutning, i hvor høj grad it skal være en del af hverdagen for eleverne i 0.-4. klasse. Med beslutningen følger også en ny arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til brugen af sociale medier på elevernes Chromebooks.

Lille plus til folkeskoler og dagtilbud i Aarhus Kommune

Nyheder fra Børn og Unge

Forligsparterne lægger vægt på en omprioritering til fordel for velfærdsområderne på i alt 90 mio. kroner. For Børn og Unge betyder det, at der tilføres 42 mio. kroner årligt til folkeskoler og dagtilbud. Samtidig bidrager Børn og Unge til omprioriteringen til velfærdsområderne med 24 mio. kroner.

Forældre er ved en fejl blevet opkrævet betaling for plads i specialdagtilbud

Nyheder fra Børn og Unge

En række forældre er fejlagtigt blevet opkrævet forældrebetaling for deres barns plads i tre specialdagtilbud. Det drejer sig om børnehaven Nygårdsvej i Højbjerg, én af tre stuer i Vuggestuen Trekanten i Risskov, samt børn der har fået et såkaldt ABA-tilbud.

Børn og Unge investerer i udeområderne hos 45 dagtilbud, skoler og fritidstilbud

Nyheder fra Børn og Unge

Da coronavirus gjorde hverdagen besværlig for det meste af befolkningen, fik udeområdet en ny betydning.