Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Medom: Stem ja til frokostordning i dit barns dagtilbud

Forældre til børn i vuggestuer og børnehaver i Aarhus Kommune skal i løbet af de kommende 14 dage sige ja eller nej til at være en del af den faste frokostordning. Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom opfordrer alle forældre til at stemme ja.

29. nov. 2022
 • Læs op

Indhold

  God, grøn og sund mad er ikke bare vigtigt for børnenes helbred, trivsel og mulighed for at udvikle sig, det er også noget, de er fælles om. At sidde sammen omkring bordet og dele maden med hinanden. Måltidet er en pædagogisk aktivitet i sig selv, og noget børnene får rigtig meget ud af,” siger Thomas Medom.

  I Aarhus Kommune stemmer forældrene i alle dagtilbud hvert andet år om, hvorvidt de ønsker, at børnene skal have serveret et frokostmåltid om dagen. Sidste afstemning fandt sted i 2020, og her stemte hele 90 procent af dagtilbuddene ja til at være en del af ordningen. Heraf havde lige over halvdelen af vuggestuerne og børnehaverne mulighed for enten egenproduktion eller samproduktion. Lige under halvdelen af de dagtilbud, som stemte for frokostordning, får leveret mad fra eksterne leverandører.

  Opbakningen til frokostordning i Aarhus Kommune har været stødt stigende siden 2014, hvor 70 procent af dagtilbuddene stemte ja. To år efter ønskede 76 procent af dagtilbuddene at være en del af ordningen, og i 2018 var opbakningen steget til 83 procent.

  Jeg er meget tilfreds med, at ni ud af ti dagtilbud i dag er en del af frokostordningen, og jeg håber, at ligeså mange vil være en del af det de kommende to år,” siger Thomas Medom og opfordrer dermed alle forældre til at vælge frokostordningen til.

  Frokostordningen er forældrebetalt, og i 2023 koster det 666 kroner om måneden pr. barn i 11 betalingsmåneder. Juli, hvor de fleste børn er på sommerferie, er betalingsfri. Forældre, der er berettiget til friplads eller søskendetilskud, får tilskud til madordningen.

  Afstemningen åbnede mandag den 28. november og forældrene kan afgive deres stemme indtil søndag den 11. december. Igen i år er afstemningen digital, og bopælsforældre har fået adgang via eBoks eller brev.

  Yderligere oplysninger

  Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61