Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Unges håb for fremtiden

400 fagfolk drøfter unges håb for fremtiden, når de mødes i Aarhus til nordisk Storbykonference den 6.-8. april 2022. Både forskere, praktikere, politikere og de unge selv vil fortælle om erfaringer og livsvilkår i de nordiske storbyer, og hvad der skal til for at skabe bedre betingelser for unges håb for fremtiden.

6. apr. 2022

Indhold

    Når fagfolk på tværs af de nordiske storbyer denne uge mødes i Aarhus, er det for at blive klogere på unges håb for fremtiden. Ungdomsårene rummer store muligheder og en åbenhed, der i positive og støttende miljøer kan få den unge til at blomstre.

    Men det kan også være svære og forvirrende år.

    ”At tale om unges håb for fremtiden er vigtigere end nogensinde. Et stigende antal unge mistrives og oplever, at verden er usikker. Efter en lang coronapandemi ser vi nu en frygtelig krig i Ukraine, mens de globale klimaudfordringerne kun bliver endnu tydeligere. Der er nok at bekymre sig om som ungt menneske¸” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, og fortsætter:

    ”Derfor er det enormt vigtigt, at vi som voksne og fagprofessionelle tilbyder ungemiljøer, hvor de unge i trygge fællesskaber kan afprøve og udfordre sig selv og opleve, at de har handlemuligheder og faktisk kan gøre en forskel. For deres egen fremtidig og for fællesskabet.”

    Det er Børn og Unge der sammen med Sociale Forhold og Beskæftigelse har arrangeret konferencen. 

    Anders Winnerskjold, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, siger:

    Vi ved, at problemer med mistrivsel og usikkerhed kan sætte varige spor og følge børn og unge helt ind i voksenlivet, hvor vi også oplever en stigning i social sårbarhed og udsathed blandt mennesker. Desværre har vi endnu ikke det fulde overblik over, hvorfor problemerne ser ud til at vokse. Derfor skal vi interessere os langt mere for, hvordan vi forhindrer mistrivsel tidligt i livet og sikrer gode og trygge ungdomsår. Det handler om at finde frem til de rigtige svar og løsninger, så gode barndoms- og ungdomsår kan blive til gode voksenliv for så mange, som overhovedet muligt,” siger Anders Winnerskjold.

    Det officielle program for storbykonferencen foregår fra onsdag den 6. april kl. 11.00 til fredag den 8. april kl. 14.00. Det hele foregår på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1 (indgang fra Thomas Jensens allé 1), 8000 Aarhus C

    Besøg på konferencen og interview med oplægsholdere kan aftales med konsulent Trine Krabbe på mobil: 2920 9993.

    Find programmet for Storbykonferencen

    Læs mere om Storbykonferencen

    FAKTA

    Storbykonferencen – Storbyens hjerte og smerte - har fokus på børn og unges trivsel i de nordiske lande. I 2022 er temaet ”Unges håb for fremtiden”, som udfoldes gennem fem temaer:

    • Betydningen af gode relationer og fællesskaber
    • Unges håb og handlemuligheder i en globaliseret verden
    • Bæredygtige familiers betydning for unges muligheder
    • Fra udsat boligområde til attraktiv bydel
    • Fritidens muligheder

    Konferencen blev første gang afholdt i 1996, da Nordisk Ministerråd tog initiativ til et samarbejde mellem de nordiske storbyer om unges livsvilkår. Målet med konferencens er at synliggøre ungdomsspørgsmål, der er specifikke for nordiske storbyer, formidle forskning og bygge netværk mellem fagfolk på tværs af byerne.

    Konferencen henvender sig til fagpersoner, praktikere, embedsmænd, politikere og forskere, som på den ene eller anden vis beskæftiger sig med ungdomsspørgsmål og unge i de nordiske storbyer.

    Storbykonferencen afholdes hvert andet år. Værtskabet går på skift mellem partnerskabets byer: Aalborg, Aarhus, Bergen, Göteborg, Helsinki, København, Odense, Oslo, Reykjavik og Trondheim.