Gå til hovedindhold

Ukraine

23 resultater

Gæster fra Ukraine skal blive klogere på aarhusiansk klimatilpasning

En delegation fra Aarhus' ukrainske venskabsby Lviv skal de kommende dage på rundtur i byen og blive klogere på erfaringerne med spildevand, byudvikling og klimatilpasning.

Aarhus skal hjælpe sårede soldater og civile med genoptræning i Ukraine

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Der er hjælp på vej til det nationale genoptræningscenter i Lviv, Ukraine. En ny bevilling på fem millioner kroner fra Udenrigsministeriet til Aarhus Kommune og Region Midtjylland giver de to parter direkte mulighed for at understøtte arbejdet med sårede soldater og civile i det krigsramte Ukraine.

Status på Aarhus Kommunes Ukraine-indsats, april 2024

Her kan du blandt andet læse om det aktuelle antal ukrainere i Aarhus samt hvilken indsats Aarhus Kommune gør i Ukraine, i samarbejde med andre myndigheder.

Aarhus markerede 2 året for Ruslands besættelse af Ukraine

Den 24. februar var toårsdagen for den russiske invasion af Ukraine. Dagen blev markere på Aarhus Rådhus med et arrangement for og med herboende flygtninge fra Ukraine, en fotoudstilling i Rådhushallen, og rådhustårnet blev oplyst i blå-gule farver

Nyt partnerskab knytter Aarhus og Lviv tættere sammen

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Som led i et fire-årigt samarbejdsprojekt mellem danske og ukrainske kommuner, har Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Lvivs vandselskab fået bevilget midler fra Udenrigsministeriet til de første dele af et større partnerskab, der skal nedbringe Lvivs udledning af spildevand, samt afklare hvordan man kan arbejde videre med at nedbringe vandspild og styrke håndtering af overfladevand i Aarhus venskabsby, Lviv.

Aarhusiansk delegation har besøgt Lviv

26. – 29. november 2023 besøgte en større delegation med Borgmesteren og Teknik- og Miljørådmanden i spidsen Aarhus Kommunes venskabsby Lviv i det vestlige Ukraine. Formålet med besøget var at hjælpe Lviv med bedre vandforsyning og rehabilitering.