Gå til hovedindhold

Nyheder om Ukraine

Status på Aarhus Kommunes Ukraine-indsats, april 2024

Her kan du blandt adnet læse om det aktuelle antal ukrainere i Aarhus samt hvilken indsats Aarhus Kommune gør i Ukraine, i samarbejde med andre myndigheder.

Aarhus markerede 2 året for Ruslands besættelse af Ukraine

Den 24. februar var toårsdagen for den russiske invasion af Ukraine. Dagen blev markere på Aarhus Rådhus med et arrangement for og med herboende flygtninge fra Ukraine, en fotoudstilling i Rådhushallen, og rådhustårnet blev oplyst i blå-gule farver

Nyt partnerskab knytter Aarhus og Lviv tættere sammen

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Som led i et fire-årigt samarbejdsprojekt mellem danske og ukrainske kommuner, har Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Lvivs vandselskab fået bevilget midler fra Udenrigsministeriet til de første dele af et større partnerskab, der skal nedbringe Lvivs udledning af spildevand, samt afklare hvordan man kan arbejde videre med at nedbringe vandspild og styrke håndtering af overfladevand i Aarhus venskabsby, Lviv.

Aarhusiansk delegation har besøgt Lviv

26. – 29. november 2023 besøgte en større delegation med Borgmesteren og Teknik- og Miljørådmanden i spidsen Aarhus Kommunes venskabsby Lviv i det vestlige Ukraine. Formålet med besøget var at hjælpe Lviv med bedre vandforsyning og rehabilitering.

Ny og foreløbig sidste sending busser på vej til Lviv fra Aarhus

Fredag den 10.november afgik 10 busser fra Havnehuset i Aarhus med kursen sat direkte mod Aarhus Kommunes venskabsby Lviv i Ukraine. Busserne er foreløbig sidste leverance af i alt 20 busser til Lviv, som Konsulforeningen i Aarhus i samarbejde med Aarhus Kommune er lykkedes med takket være donationer fra Heartland A/S, Stadt Holding A/S og HOMMELHOFF | GROUP A/S.

Sommercamp på Frederiksbjerg Skole

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

120 ukrainske flygtninge og en masse frivillige har indtaget Frederiksbjerg Skole i uge 28.