Gå til hovedindhold

Nyheder om Ukraine

Nyt partnerskab knytter Aarhus og Lviv tættere sammen

Borgmesterens Afdeling

Som led i et fire-årigt samarbejdsprojekt mellem danske og ukrainske kommuner, har Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Lvivs vandselskab fået bevilget midler fra Udenrigsministeriet til de første dele af et større partnerskab, der skal nedbringe Lvivs udledning af spildevand, samt afklare hvordan man kan arbejde videre med at nedbringe vandspild og styrke håndtering af overfladevand i Aarhus venskabsby, Lviv.

Aarhusiansk delegation har besøgt Lviv

26. – 29. november 2023 besøgte en større delegation med Borgmesteren og Teknik- og Miljørådmanden i spidsen Aarhus Kommunes venskabsby Lviv i det vestlige Ukraine. Formålet med besøget var at hjælpe Lviv med bedre vandforsyning og rehabilitering.

Ny og foreløbig sidste sending busser på vej til Lviv fra Aarhus

Fredag den 10.november afgik 10 busser fra Havnehuset i Aarhus med kursen sat direkte mod Aarhus Kommunes venskabsby Lviv i Ukraine. Busserne er foreløbig sidste leverance af i alt 20 busser til Lviv, som Konsulforeningen i Aarhus i samarbejde med Aarhus Kommune er lykkedes med takket være donationer fra Heartland A/S, Stadt Holding A/S og HOMMELHOFF | GROUP A/S.

Sidste nyt: 30. juni 2023

Sommercamp på Frederiksbjerg Skole

Borgmesterens Afdeling

120 ukrainske flygtninge og en masse frivillige har indtaget Frederiksbjerg Skole i uge 28.

Næste sending busser på vej til Lviv fra Aarhus

Borgmesterens Afdeling

Fredag den 30. juni afgik fem busser fra havnen i Aarhus med retning mod kommunens nye venskabsby Lviv i Ukraine. Busserne er anden leverance af i alt 20 busser til Lviv, som Konsulforeningen i Aarhus i samarbejde med Aarhus Kommune har fået i stand takket være donationer fra tre private firmaer.