Gå til hovedindhold

Pulje til ansættelse af foreningsudvikler

Mangler din forening en foreningsudvikler som kan understøtte og udvikle foreningen? Så ansøg om støtte hertil i puljen til foreningsudvikling.

Indhold

    Det frivillige foreningsliv varetager væsentlige opgaver for det mangfoldige fritidsliv i Aarhus Kommune. Opgaverne er mange og ofte er det de daglige driftsopgaver, som naturligt bliver prioriteret før udviklingsopgaverne i foreningen. 

    Sport & Fritid, Idrætssamvirket og Århus Ungdommens Fællesråd ønsker derfor at støtte foreningerne i at løfte opgaver, som fokuserer på at udvikle foreningen. 

    Formålet med puljen

    Puljens formål er at støtte foreninger over en 2-årig periode med ansættelse af en foreningsudvikler, som kan understøtte og udvikle foreningen. Foreningsudvikleren skal ansættes med reelle ansættelsesforhold. Dette kan være i foreningen eller i foreningens paraplyorganisation.

    Hvem kan søge puljen til foreningsudvikling?

    Godkendte folkeoplysende foreninger. Der er mulighed for, at flere kan gå sammen om en ansøgning.

    Hvor mange penge kan man søge?

    Den økonomisk ramme for puljen til foreningsudvikling er på i alt 1.000.000 kr. over 2 år.

    Der kan maksimalt søges op til 50.000 kr. pr. år pr. forening. Derudover er det en forudsætning for støtten, at der er en egenfinansiering på 50% af det ansøgte beløb pr. år.

    Hvornår er der ansøgningsfrist?

    Der er ansøgningsfrist:

    • 10. juni 2024
    • 10. september 2024

    Skriv en ansøgning, som tager udgangspunkt i flere af nedenstående succeskriterier og forklar hvordan jeres forening vil arbejde med at indfri disse mål.

    Succeskriterier:

    • At videreudvikle nuværende aktiviteter i foreningen
    • At igangsætte nye aktiviteter i foreningen
    • At styrke organisationen
    • At udvikle og styrke frivilligheden
    • At udvide medlemsantallet
    • At understøtte grøn omstilling i foreningslivet

    Beskriv derudover, hvordan I vil holde fokus på udvikling og understøttelse af succeskriterierne for at undgå at foreningsudvikleren kommer til at indgå i den daglige drift af foreningen.

    Sidst men ikke mindst: Lav en beskrivelse af budget.

    Projektet skal primært foregå i Aarhus Kommune. Der kan opnås støtte til 2 år, hvorfor der også skal være egenfinansiering i 2 år. Tanken er, at foreningsudviklere herefter kan indgå i en mere almindelig struktur i foreningslivet.

    Her finder du eksempler på, hvad en ansøgning kan have fokus på:

    Koordinering af frivillige 
    Foreningsudviklerens opgave er at skabe et frivilligt netværk i foreningen og kordinere dette. Gennem arbejdet får foreningsudvikleren synliggjort, hvor mange frivillige foreningen har, og samtidig hvilke opgaver foreningen har til de frivillige. Det vil derfor blive muligt for en træner/leder i foreningen at få hjælp fra foreningsudvikleren til at koordinere frivillige til en konkret begivenhed. 

    Udvikling af nye aktiviteter 
    Foreningsudvikleren har til opgave at starte nye tilbud i foreningen. I den opgave ligger både at finde lokation, finde træner/underviser til holdet og derudover reklamere for tilbuddet, så der kommer nye tilmeldte i foreningen. 

    Engager nye typer af frivillige
    Foreningsudviklerens opgave er at finde en ny gruppe af frivillige, til at løfte nogle af de sociale opgaver, der kan være i foreningen. Det kan fx være at hjælpe med at modtage nye medlemmer på et hold, at skabe et tilbud til børn og unge, så de kan gå fra skole og over til foreningen osv. 

    Gå til ansøgningsskema
    Sidst opdateret: 17. juli 2024