Gå til hovedindhold

Bliv frivillig ved valg

Vil du være frivillig ved valg og folkeafstemninger? På valgdagen er der mange frivillige, som hjælper til på valgstederne. Vil du være med?

 • Læs op

Indhold

  Hvorfor være frivillig på et valgsted?

  Som frivillig støtter du aktivt op om demokratiet i Danmark.

  Som frivillig hjælper du til på afstemningsstedet med at udlevere stemmesedler, krydse af i valgbøgerne, sikre at stemmesedlerne kommer i valgurnerne og optælle stemmer, når valget er slut. Du bliver instrueret i opgaverne, når du møder frem på valgdagen.

  Du skal møde på valgstedet kl. 7.00, hvis valget ligger på en hverdag og kl. 9.00, hvis valget ligger på en søndag eller en helligdag. Du skal være der, til de sidste stemmer er talt op. Det kan godt blive sent på de større valgsteder.

  Som frivillig får du fuld forplejning hele dagen og 900 kr. (2024) i skattepligtige diæter.

  Du er med til at løfte en stor opgave, der kræver et godt fællesskab og samarbejde på valgstederne. Det er en festlig og hyggelig dag, hvor de mange frivillige er med til at skabe den gode stemning.

  Krav til dig

  Du skal være mindst 18 år, bo i Aarhus Kommune og have ret til at stemme ved valget eller folkeafstemningen for at blive frivillig. Det er en lang dag, så du skal have et godt helbred. Du får naturligvis pauser, men må dog ikke forlade valgstedet i løbet af dagen.

  Husk at du skal brevstemme før valget, hvis du er frivillig på et andet valgsted end det, du ellers skulle stemme på.

  Du kan tilmelde dig her på siden i en periode op til et valg eller en folkeafstemning.