Boligområde og park i Kolt
Teknik og Miljø har indledt arbejdet med at udarbejde et forslag til en lokalplan for et boligområde og en park ved Kolt Østervej
I Aarhus Kommune er vi i gang med at undersøge muligheden for at udvikle et område i Kolt. Området dækker over en grøn park (Bavnehøjparken) og et område til boliger. Teknik og Miljø har siden 2015 været i gang med en lokalplanproces, som har været genstartet af flere omgange.
Vi ønsker at forstærke parkens rekreative kvaliteter og forbindelser med bedre stisystemer og bedre mulighed for ophold. I boligområdet vil vi give mulighed for lave bygningshøjder svarende til et almindeligt parcelhus eller et rækkehus i 2 etager.
Status: Hvad er næste skridt?
Udarbejdelsen af lokalplanen er gået i gang. Det betyder, at vi nu påbegynder at skrive et lokalplanforslag.
Spørgsmål og svar
Det er kommuneplanen og grundejeren, der beslutter, hvad der skal lokalplanlægges for. Teknik og Miljø er grundejer og har opkøbt arealet for at kunne lokalplanlægge i overensstemmelse med rammerne i den kommuneplan, som Byrådet har besluttet. Teknik og Miljø har et indtægtskrav i forhold til udvikling af området til boligområde.
Lokalplanudarbejdelsen går i gang, hvis Teknik og Miljø beslutter, at en udarbejdelse af et forslag til en lokalplan kan igangsættes.
Teknik og Miljø indstiller til Byrådet, at lokalplanforslaget sendes i offentlig høring, når der er udarbejdet et forslag til lokalplan.
Denne høring foregår på kommunens høringsportal; www.deltag.aarhus.dk og på den statslige portal plandata.dk
Efter endt høringsperiode behandles de indkomne høringssvar fra borgere og virksomheder. Eksempelvis kan borgere, som kender området bidrage med høringssvar, der kan forbedre lokalplanforslaget. Hvis Byrådet godkender forvaltningens forslag til behandling af høringssvar, indstilles det til Byrådet at bekendtgøre den vedtagne lokalplan. Høringssvarene skal medføre uvæsentlige/ikke-principielle ændringer af lokalplanforslaget.
Processen har været ca. 8 år undervejs, hvilket er usædvanligt længe, og på hvilken baggrund Plan ikke vover at udtale sig om tidshorisont.
Idéposen
Den 30. august uddelte Medborgerskab "idéposen," som indeholdt seks opgaver, der skulle forme borgernes idéer til udvikling af Bavnehøjparken og Boligområdet. Idéen var at tage idéposen med hjem, hvor opgaverne både kunne udføres individuelt eller i en gruppe.
Dialogmøde den 14. september 2023 kl. 19.00-20.30 på Bavnehøjskolen.
På dialogmødet havde Aarhus Kommune inviteret til, at de borgere, der havde udfyldt Idéposerne, kunne præsentere deres idéer for naboer, byplanlæggere og bygherre. Mødet fik dog en anden karakter, da mange ikke var enige i mødets præmis. Størstedelen ønskede noget andet for lokalplanområdet.
Vi opdaterer siden løbende, når der kommer inddragelsesaktiviteter.
I år 2015 indledte den private grundejer af et tidligere rideskolecenter ved Koltvej 46 en lokalplanproces for omdannelse af sin ejendom til boligområde. Ridecenterområdet har været optaget til boligformål i kommuneplanen siden år 2009. Af private årsager valgte den private grundejer at trække sig fra processen og at afhænde arealet til Aarhus Kommune. Siden da har Teknik og Miljø været i gang med en lokalplanproces for et boligområde. Rideskolens bygninger blev revet ned for år tilbage, og området har siden ligget ubenyttet hen med højt enggræs. For at give mulighed for større sammenhæng i indretningen af området blev afgrænsningen af lokalplanområdet justeret i år 2021. Nu omfatter området også Bavnehøjparken samt et kommunalt ejet område nord for Kolt Østervej.
Tidligere aktiviteter
Rikke Baattrup Sørensen
Medborgerskab