Gå til hovedindhold

Hvor finder jeg luftpumper, servicestation og cykelterminaler?

Der er hjælp at hente i byen, hvis din cykel mangler luft, du trænger til at få justeret sadlen, eller du vil have opbevaret din cykel sikkert.

Cykel på Vesterbro Torv
 • Læs op

Indhold

  Hårdt pumpede dæk og en korrekt indstillet sadel har betydning for, at du får en god oplevelse, når du cykler. Samtidig stiger risikoen for at punktere, hvis du kører rundt med et lavt dæktryk.

  Ved byens servicestationer og luftpumper kan du få hjælp, når du er på farten. Ved servicestationerne finder du udover luftpumper også værktøj, som du meget gerne må låne, hvis du eksempelvis trænger til at få justeret højden på din saddel.

  I Aarhus har vi to cykelterminaler: en ved Egå Engsø og en ved Klokhøjen i Lisbjerg. Cykelterminalerne er aflåste og overdækkede, så her kan du stille cyklen i trygge omgivelser døgnet rundt.

  Ved begge terminaler er det gratis at parkere bilen. Det giver gode muligheder for at parkere bilen og cykle på fredelige cykelstier det sidste stykke ind til Aarhus. På den måde kan man undgå trængsel og besvær med at finde parkering - og samtidig få klaret den daglige motion.

  Det er gratis at parkere i de aflåste cykelterminaler, men det koster 1000 kr. i depositum at få en nøgle udleveret. Når du afleverer din nøgle, får du dit depositum igen.

  Hvis du er interesseret i at få en nøgle, kan du skrive til post@mtm.aarhus.dk

  1. Tag dine hverdagssko på.
  2. Drej pedalerne rundt, så den ene pedal er længst muligt nede mod jorden.
  3. Sæt dig på sadlen, mens du støtter dig op ad en mur. Placér hælen på nederste pedal. Nu skal dit ben være fuldt udstrakt.
  4. Juster saddelhøjden, indtil hælen kan nå pedalen, mens benet er fuldt udstrakt. Som finjustering skal sadlen evt. rykkes frem eller tilbage.
  Sidst opdateret: 7. maj 2024