Gå til hovedindhold

Træning og rehabilitering

Hvis du er ramt af sygdom, udsat for en ulykke eller er blevet opereret, kan du have brug for at følge et forløb med træning, genoptræning eller rehabilitering.

 • Læs op

Indhold

  Om træning, genoptræning og rehabilitering

  Hvis du har svært ved at klare de daglige gøremål, tilbyder Aarhus Kommune forskellige trænings- eller rehabiliteringsforløb. Læs om de forskellige typer af forløb for personer over 18 år.

  Hjælp til mennesker med demens og deres familie

  I Aarhus har vi en række tilbud til dig, der er ramt af demens, og til dine nærmeste.

  Genoptræning på Ortopædisk GenoptræningsCenter

  Når du efter endt undersøgelse, behandling eller operation har fået en genoptræningsplan, modtager du besked fra Aarhus Kommune om, hvor din genoptræning skal foregå. Genoptræningen tilrettelægges af en fysioterapeut eller ergoterapeut i samarbejde med dig.

  Rehabiliteringshøjskolen

  Har du svært ved selvstændigt at klare din hverdag på grund af fysiske, psykiske eller sociale udfordringer i forbindelse med sygdom eller almen aldring, så er et ophold på Rehabiliteringshøjskolen måske noget for dig.

  Har du fået en hjerneskade?

  I Aarhus Kommune har vi en række tilbud til dig, der har fået en hjerneskade.

  Vikærgården - kortvarigt ophold uden for hjemmet

  Vikærgården er et center for korttidsplader under Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Et ophold her er for dig, der er visiteret til et tilbud, og har brug for en ekstra indsats med sundhedspersonale hele døgnet, og hvor det ikke er muligt at tilvejebringe den nødvendige sundhedsfaglige indsats i dit eget hjem.

  Hjemmetræning af børn og unge under 18 år

  Hjemmetræning kan være et alternativ for dig, som har et barn eller en ung med et særlig behov for støtte i dagtilbud pga. betydelig og varigt fysisk eller psykisk handicap.

  Sidst opdateret: 11. april 2024