Gå til hovedindhold

Hjerte- eller karsygdom

Folkesundhed Aarhus tilbyder kursusforløb til dig, der har hjertesygdom. Du kan deltage på kurserne, uanset om du har fået konstateret sygdommen for kort tid siden, eller om du har levet med den i længere tid. Formålet med kurserne er, at du får fokus på en god balance i din hverdag med afsæt i dit liv og dine behov.

 • Læs op

Indhold

  Indledende samtale

  Vi starter altid med en indledende samtale, hvor du har mulighed for at fortælle om dig selv og det, der fylder i dit liv lige nu. Ud fra det planlægger vi sammen dit videre forløb. Du er meget velkommen til at tage en pårørende med til den indledende samtale.

  Info om hjerterehabiliteringskurset

  Hjerterehabiliteringsforløbet er et samarbejde mellem hjerteafdelingerne på Aarhus Universitetshospital og Folkesundhed Aarhus, og din hjerteafdeling skal henvise dig til forløbet. Forløbet er en del af din efterbehandling efter blodprop i hjertet, ballonudvidelse, hjertekrampe, bypass-operation, hjertesvigt eller hjerteklap-operation.

  Et hjerterehabiliteringsforløb hos Folkesundhed Aarhus består af et undervisnings- og træningsforløb på hold, hvor du får mulighed for at møde andre, som lever med en hjertesygdom. Du indkaldes til en indledende samtale, som tager udgangspunkt i dine behov. Her aftaler vi sammen, hvordan dit forløb skal være.

  Forløbet kan indeholde:

  • Træningsforløb i gruppe varetaget af fysioterapeuter. Træningen består af konditions- og styrketræning med mulighed for individuelle hensyn

  • Et gruppebaseret kursusforløb varetaget af sygeplejersker og diætist. Her vil temaerne være din hjertesygdom, herunder fysiske og følelsesmæssige reaktioner, hjertesund mad og fokus på ændring af vaner. Der er korte oplæg, dialog og mulighed for erfaringsudveksling. Alternativt er der mulighed for at planlægge et individuelt tilrettelagt forløb, som ikke er gruppebaseret.

  Hvordan kommer jeg i gang?

  • Du kan blive henvist af din praktiserende læge eller personalet på sygehuset
  • Du kan ringe eller skrive til Folkesundhed Aarhus

  Kontakt

  Sidst opdateret: 25. april 2024