Gå til hovedindhold

Gratis stofbehandling

I Rusmiddelcenter Aarhus tilbyder vi gratis og professionel hjælp til dig, som er fyldt 18 år og som gerne vil stoppe eller mindske dit forbrug af hash eller andre stoffer.

 • Læs op

Indhold

  Hos os kan du få hjælp, når stofferne spænder ben for, at du kan leve det liv du gerne vil.

  Vi har både tilbud til dig, der bruger stoffer til fester og byture, og synes det har taget overhånd, og til dig, der har taget stoffer gennem længere tid, og ønsker at stoppe eller nedsætte dit forbrug.

  Vi forstår, at det kan være svært at tage de første skridt. Derfor skal du vide, at du vil blive taget godt imod af vores professionelle personale.

  Du er meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak. Kontakt Rådgivningen på 87 13 21 00. Du kan være anonym de første 2 gange du ringer til os.

  Er du i tvivl om du skal kontakte os?

  Det er helt normalt at være i tvivl. Du er stadig velkommen til at tage en uforpligtende snak med os.

  Måske kan du genkende følgende:

  • Du har et forbrug af hash eller stoffer
  • Du har ubehagelige tanker eller uro, som stofferne hjælper dig til at mindske
  • Du har mistet interessen for ting, der tidligere var vigtige
  • Du føler dig tit irritabel, opfarende eller energiforladt
  • Stofferne afholder dig fra at gøre ting, du gerne vil

  Hvis du kan genkende en eller flere af disse, så kan du med fordel kontakte os i Rusmiddelcenter Aarhus.

  Det skal du vide om stofbehandling i Rusmiddelcenter Aarhus

  • I Rusmiddelcenter Aarhus tilbyder vi gratis og professionel stofbehandling
  • Vi har respekt for dig, og vil med åbenhed lytte og tale med dig, om dit forbrug af stoffer.
  • Det vil være individuelt, hvad dine behov for behandling er. Derfor inddrager vi dig i planlægningen af dit forløb, og vi lytter til dine ønsker og mål for behandlingen.
  • I fællesskab arbejder vi mod at stoppe eller forandre dit forbrug af stoffer, og for at du kan få en forbedret livskvalitet.
  • Vores tilbud er ambulante, hvilket betyder, at du kan bo hjemme og passe din hverdag som normalt. Dog kan du have samtaler i huset som gør, at du må tage fri fra arbejde et par timer.

  Nedenfor kan du læse mere om vores forskellige tilbud i Rusmiddelcenter Aarhus’ stofbehandling. Du skal først gennem Rådgivningen, før du kan deltage i et af disse tilbud.

  Frit valg - brug for at komme længere væk?

  Der kan være mange gode grunde til, at du ønsker behandling i en anden kommune. Derfor har du frit valg til at vælge behandling i en anden kommune end Aarhus. Bor du i en anden kommune, har du også mulighed for at komme i behandling hos Rusmiddelcenter Aarhus.

  Sådan får du adgang vores tilbud

  Du kan ringe direkte til Rusmiddelcenter Aarhus på telefon 8713 21 00 alle hverdage kl. 8:30-12. Her vil du komme i kontakt med en medarbejder, der hjælper dig videre til rette tilbud i Rusmiddelcenter Aarhus.

  Hvis du skriver til os via post-linket, så husk at skrive dine kontaktoplysninger i teksten, fx et telefonnummer vi kan ringe til dig på. Ellers har vi ikke mulighed for at kontakte dig.

  Rådgivningen - hvis du har et problem med stoffer

  Her kan du få gratis råd og vejledning, hvis du har problemer med hash eller andre stoffer. Du kan også kontakte os, hvis du gerne vil i gang med gratis stofbehandling.

  Individuelle samtaler

  For dig, der ønsker at mindske, stabilisere eller helt stoppe dit forbrug af stoffer. Individuelle samtaler er et tilbud i Rusmiddelcenter Aarhus' Stofbehandling.

  Broen - hjælp til flere problemstillinger

  Hvis du har brug for en ekstra indsats med hjælp til flere problemstillinger, kan et forløb med tæt, fleksibel kontakt til en fast behandler og medicin være løsningen for dig.

  Heroinklinikken – for dig, der har brug for lægeordineret heroinbehandling

  Hos Rusmiddelcenter Aarhus tilbyder vi behandling med lægeordineret heroin, hvis du er 18 år eller derover, er heroinbruger og ikke har haft gavn af konventionel substitutionsbehandling med buprenorphin eller metadon.

  Sundhedsklinikken - gratis sundhedspleje og vejledning om sundhed

  Til dig, der er 18 år eller over og har et forbrug af stoffer. Sundhedsklinikken er en rådgivende klinik med sygeplejefaglig behandling. Her kan vi hjælpe dig med råd og vejledning omkring de helbredsmæssige problemer som kan opstå, når du har et forbrug af stoffer.

  Helt anonym gruppebehandling

  Et forløb for dig, der er 18 år eller over og som er i arbejde eller under uddannelse. Forløbet kan hjælpe dig, som har en velfungerende hverdag, men som har et forbrug af stoffer, som du ønsker at reducere eller stoppe med. Det vil typisk være et forbrug af hash, kokain eller andre centralstimulerende stoffer.

  Hold fast i et liv uden stoffer

  Vi kan hjælpe og støtte dig, når du er blevet stoffri og vil holde fast i et liv uden stoffer.

  Er du pårørende til en, der tager stoffer?

  Er du pårørende til en, der tager stoffer, kan du i Rusmiddelcenter Aarhus få hjælp til at snakke om det, der fylder for dig og din familie.

  Sidst opdateret: 13. maj 2024