Gå til hovedindhold

DokkX

DokkX er Aarhus Kommunes interaktive udstilling af velfærdsteknologi. Her kan alle komme direkte ind fra gaden og udforske teknologiens verden.

 • Læs op

Indhold

  På DokkX finder man blandt andet et headset, der stimulerer hjernen, en smart strømpepåtager, sociale robotter, Virtual Reality og interaktive gulvbrikker, der motiverer til bevægelse. 

  Skiftende temaer

  DokkX skifter tema hvert halve år. I en periode kan der være fokus på velfærdsteknologier i bybilledet, i en anden periode udforsker DokkX mulighederne indenfor nærvær på afstand eller leg og læring. 

  Faste produkter på hylderne

  Du vil altid kunne finde teknologier til større frihed og selvhjulpenhed, og der er altid vejledning ved fagpersoner fra DokkX. Målet med den faste udstilling er at give inspiration til, at mennesker skal kunne klare sig selv og udvikle sig ved hjælp af teknologi.

  DokkX oplyser gerne om forhandlere af teknologierne, men kan ikke bevilge eller sælge produkter.

  Rør og lær

  DokkX-udstillingen er interaktiv. Det betyder, at du kan se, føle, røre og prøve udvalget af hjælpemidler og velfærdsteknologi på egen krop. Du inviteres indenfor i udstillingen for at interagere med teknologierne. På den måde finder man bedst ud af, hvordan man kan bruge velfærdsteknologien i hverdagen.

  Åbningstider

  Tirsdag, onsdag og fredag: 10-15

  Torsdag: 13-17

  Lukket: Weekender, mandage, helligdage og Grundlovsdag 

  Læs mere og lad dig inspirere på DokkX hjemmeside (åbner i nyt vindue)

   

   

  Sidst opdateret: 18. december 2023