Gå til hovedindhold

UC Fritidsjob - et tilbud om håndholdt fritidsjobforløb

UC Fritidsjob er et tilbud til dig, der er mellem 15-17 år og er motiveret for at få et fritidsjob ved siden af dit skoleforløb eller et fritidsjob/fuldtidsjob, der bliver en del af din uddannelsesplan.

 • Læs op

Indhold

  Et håndholdt fritidsjobforløb i UC Fritidsjob indeholder som udgangspunkt 2 individuelle indledende samtaler med en fritidsjobambassadør. I samtalerne snakker I blandt andet uddannelsesperspektiv, motivationsområde, hvilke kompetencer du kan/skal tilegne dig ved et givent fritidsjob (og efterfølgende uddannelse) og eventuelle udfordringer. Derudover laver I en jobansøgning til dig i samarbejde.

  Med udgangspunkt i samtalerne og din ansøgning hjælpes du til at finde et fritidsjob. Fritidsjobambassadøren kan deltage i jobsamtalen, og laver en løbende opfølgning i de første 3 måneder af dit fritidsjob, hvor fritidsjobambassadøren står til rådighed for både dig og virksomheden.

  Formålet med indsatsen er at øge dine personlige og sociale kompetencer og dermed forudsætninger for at begå dig på arbejdsmarkedet samt gøre dig i stand til at fastholde et fritidsjob. Derudover kan et fritidsjob være medvirkende til, at du udvikler kompetencer og får erfaringer, der kan lede dig videre i dit uddannelsesforløb samt skabe større afklaring ift. dit kommende uddannelsesvalg.

  Det er muligt at booke en workshop ved UC Fritidsjob - som i samspil med individuelle samtaler – har til formål at øge branchekendskab, blive bekendte med krav, normer, kultur og uformelle regler på arbejdsmarkedet eller have fokus på jobsamtale/jobansøgning.

  UC Fritidsjob er forankret på UC Skanderborgvej og vi har et tæt samarbejde med din UU-vejleder.

  Læs pjecen om UC Fritidsjob 

  Sådan får du adgang til tilbuddet

  Hvis du vil høre mere så skriv en mail til ucfritidsjob@msb.aarhus.dk

  Sidst opdateret: 23. september 2023