Gå til hovedindhold

Den Grønne STU

En treårig ungdomsuddannelse til dig, der ikke har mulighed for at gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse, fordi du har Autisme Spektrum Forstyrrelser eller ADHD. Du skal have afsluttet folkeskolen og du må ikke være fyldt 25 år.

 • Læs op

Indhold

  Vi bestræber os på at gøre det til din uddannelse. Dit skema vil derfor afspejle dine interesser og dit faglige niveau. Hver elev har sit eget personlige skema.

  Sammen arbejder vi hen mod, at du når dine personlige, sociale og faglige mål, der er beskrevet i din UU-plan.
  Optagelse via din UU-vejleder.

  Fag på Den Grønne STU

   

  Desuden er der inspirationsture ud af huset til f.eks. planteskoler, gartnerier, økologiske landbrug og lignende. I den forbindelse har vi et særligt fokus på beskæftigelsesmuligheder inden for disse områder. Der er en blanding individuelle opgaver og fælles opgaver, hvor du kan udvikle selvstændighed og samarbejdsevner.

  Desuden introduceres du til emner i forhold til bæredygtighed eks. økologi, madspild, affaldssortering, årstidens frugt/grønt og minimering af kemikalier/CO2 udledning i hverdagen.

  Du bliver tilbudt praktik både internt og eksternt, hvor du får mulighed for at afprøve dine færdigheder i forhold til arbejdsopgaver, timetal og evt. særlige hensyn om at samarbejde med andre. I køkkenværkstedet arbejder vi med personlige og sociale mål, så du kan få så stor selvstændighed som muligt.

  Desuden får du mulighed for at arbejde med mobiltelefon eller iPad og diverse digitale støtte-apps og programmer. Der er også øvelser i at skrive jobansøgning og lave et CV. Du træner at videregive tanker og viden gennem brug af billeder, video og lyd.

  I E-sport vægter vi det sociale aspekt og relationsforståelse højt. Vi underviser i bl.a. taktik, spilforståelse og kommunikation – gerne gennem CS:GO, CoD og andre spil.

  Outdoor kan fx indeholde MTB, kanosejlads, vandreture, fiskeri, Pokemon Go, metaldetektor, mindfulness, shelter/bål/udekøkken m.m.

  Sidst opdateret: 29. januar 2024