Gå til hovedindhold

Velkommen til SORAS’ filmserie om autisme

Er du interesseret i at høre mere om autisme? Vi har lavet en række film om, hvad autisme er. Filmene er målrettet personer med autisme, pårørende og andre, der gerne vil have en introduktion til vigtige begreber på autismeområdet.  

Filmene er en del af et psykoedukativt undervisningsforløb hos SORAS, der er et tilbud til voksne med autismespektrum forstyrrelser.

  • Læs op

Indhold

    Introduktion til autisme 

    Her får du en kort og enkel introduktion til autisme – hvad er autisme, hvilke udfordringer kan personer med autisme have og hvordan begrebet autisme har udviklet sig over tid. 

    Shutdown og meltdown 

    Du får et indblik i nogle af de udfordringer og reaktioner, der kan opstå hos personer med autisme i uforudsete situationer, og hvilke strategier der er for at komme situationerne i forkøbet eller håndtere dem. 

    Overblik i hverdagen - Arbejdshukommelse og igangsætning 

    Denne film fokuserer på metoder til at kompensere for udfordringer med de eksekutive vanskeligheder med arbejdshukommelsen og igangsætning. 

    Eksekutive funktioner 

    Filmens fokus er på evnen til at handle og planlægge i uforudsigelige situationer, hvor vi ikke bare kan trække på vores rutiner og vante erfaring. Du vil lære om, hvorfor hjernen bliver træt, hvilket påvirker evnen til at agere hensigtsmæssigt i ukendte situationer.  

    Mentaliseringsevnen 

    Her får du et indblik i, hvordan vi forstår hinandens intentioner i social interaktion og kommunikation, hvordan vi udvikler disse færdigheder igennem opvæksten, samt hvilke sociale signaler der kan være udfordrende at aflæse for personer med autisme. 

    Sanseforstyrrelser 

    Denne film handler om, hvordan sanseforstyrrelser kan påvirke både indre og ydre sanser og intensiteten af sanseoplevelserne. Og hvordan du kan kompensere for dette.  

    Centrale sammenhænge 

    Sidste film handler om de udfordringer, som personer med autisme kan opleve i forhold til at overskue og bearbejde situationer samt planlægge handlinger. Du vil lære om strategier, der kan hjælpe dig.  

    Sidst opdateret: 11. juni 2024