Gå til hovedindhold

Studiebyen Aarhus

Aarhus er en fantastisk studieby med mange forskellige muligheder. Her kan du læse om studiebyen Aarhus.

Unge mænd spiller basketball på Aarhus Ø
 • Læs op

Indhold

  Studiebyen Aarhus

  Aarhus er Danmarks bedste uddannelsesby med et ungt og levende studiemiljø. Omkring 50.000 studerende fra ind- og udland suger dagligt viden til sig på flere end 130 forskellige uddannelser. Som studerende i Aarhus bliver du en del af byens DNA.

  Aarhus har landets højeste koncentration af studerende og er en by, hvor de studerende i høj grad sætter deres præg. Det giver byen et ungt og levende studiemiljø. Du møder studerende overalt i byen: på læsesale, i parker, på tribuner, i virksomhedspraktik, i nattelivet og på stier i skoven på deres løberuter.

  Mange af byens uddannelser er placeret omkring centrum. Det giver dig som studerende gode muligheder for at benytte byens mange tilbud indenfor blandt andet kultur, natur og storbyliv. Samtidig kan du nemt og hurtigt komme rundt i byen på cykel eller med offentlig transport. 

  At Aarhus er en studieby kan mærkes på de mange muligheder, du har for at studere i byen.

  Aarhus tilbyder nemlig en lang række af ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, som er fordelt på forskellige specialiserede uddannelsesinstitutioner. På den måde kan du dygtiggøre dig indenfor lige netop det område, der interesserer dig allermest. Vi samarbejder også tæt med uddannelserne og erhvervslivet om at skabe spændende praktikpladser til dig som studerende.

  Få et overblik over ungdomsuddannelser i Aarhus her

  Få et overblik over videregående uddannelser i Aarhus her

  Studenterhus Aarhus er stedet, hvor studerende møder hinanden på tværs af uddannelser og nationaliteter - både når det skal være fagligt, og når det skal være socialt. 


  Det er stedet, hvor du kan komme til karriere- og netværksarrangementer, koncerter med nye danske kunstnere i Stakladen, møde byens internationale studerende, deltage i løbeklubben Run for Friendship, nyde en øl i Studenterbaren der har byens største øl udvalg og meget mere.

  Hvor er Studenterhuset?

  Du finder Studenterhuset i De Studerendes Hus på Nordre Ringgade 3 blandt en række andre organisationer og tæt på alle byens uddannelsesinstitutioner. 

  Sidst opdateret: 17. august 2023