Gå til hovedindhold

Besøg Eskelunden - en grøn bypark med plads til oplevelser

Eskelunden er et imponerende naturområde ganske tæt på midtbyen – her kan du nyde en picnickurv med familien, lege gemmeleg i de tætte skovområder, spille bold på de store græsplæner, løbe en tur, lufte hunden eller spejde efter fugle ved åen.

Indhold

    Eskelunden er også Aarhus Kommunes nyeste eventområde, hvor besøgende kan samles om store og små begivenheder. Motionsarrangementer, festivaler og enkeltstående koncerter kan således fremover blive afviklet i de skønne, grønne omgivelser.  

    Eskelunden har en lang og spændende historie. Allerede i den sene jægerstenalder jagtede de lokale stenalder-aarhusianere bisonokser i området, og fiskede østers i åen, der dengang var en fjord. I vikingetiden var der et skibsværft på Eskelunden – det var her langskibene blev bygget og lå på bedding, når vikingerne var hjemme fra togt.  

    I anden halvdel af 1900-tallet fungerede dele af Eskelunden, i flere årtier, som losse- og fyldeplads, hvorefter området, i flere årtier, blev henlagt til stort set upåagtet ruderatområde. I dag er området, med hjælp fra fondsdonationer, blevet fuldstændig gentænkt, og Eskelundens mange stier og store græsarealer giver mulighed for et væld af aktiviteter og oplevelser.  

    Hvis du vil bruge GPS, rejseplanen.dk eller ruteplanlægger til True Skov og Skjoldhøjkilen, kan du benytte følgende adresse som nærmeste lokalitet:  

    Eskelundvej 13, 8260 Viby J.  

    Vil du cykle, løbe eller gå til Eskelunden, er der rig mulighed for dét med fine cykelstier, løberuter og stiforbindelser hele vejen fra midtbyen.  

    Kommer du i bil, finder du parkeringspladser ved Eskelundvej. 

    I Eskelunden kan du finde brombær, hyld, æbler og et væld af andre frugter, nødder og spiselig planter. Du kan læse mere om områdets naturlige spisekammer på www.smagpåaarhus.dk 

    Der er ikke opsat toilet eller vandpost i Eskelunden, men du finder flere bordbænkesæt og skraldespande i området.  

    I området finder du desuden et stiforløb med en spændende boardwalk, et fitnessanlæg med en større forhindringsbane og en række shelters opført i samarbejde med Aarhus Arkitektskole. 

    Sidst opdateret: 20. juni 2024