Gå til hovedindhold

Besøg et fugleeldorado ved Egå Engsø

Ved Egå Engsø kan du både se kryb, fisk og fugle, og du kan blive natten over – her er shelterplads til 30!

Indhold

    Den 115 store Egå Engsø blev etableret i 2006, og opmagasinerer i dag store mængder vand, når heftige regnskyl rammer Aarhus. 

    Søen er blevet et vigtigt yngle- og opholdsområde for mange fuglearter, og på gode dage kan du opleve op mod 10.000 fugle, der er på træk til eller fra deres vinter- og sommeropholdssteder. Er du heldig, kan du opleve sjældne og spektakulære fugle i området – måske fra det fine fugletårn på søens sydlige side?  

    På søens sydlige finder du en aktivitetsplads med bålplads, sheltere og legelandskab, hvis udformning og udtryk er inspireret af lokale arkæologiske fund fra jægerstenalderen. 

    Hvis du vil bruge GPS, rejseplanen.dk eller ruteplanlægger til Egå Engsø, kan du benytte følgende adresse som nærmeste lokalitet:  

    Viengevej 7, 8240 Risskov. 

    Vil du cykle, løbe eller gå til Åkrogen, er der rig mulighed for dét med fine cykelstier, løberuter og stiforbindelser hele vejen fra midtbyen. Du finder også en rekreativ cykelrute og stiforbindelse rundt om søen.  

    Kommer du i bil, finder du parkeringspladser ved Viengevej eller Lystrupvej.  

     

    Der er ikke opsat vandpost ved Egå Engsø, men du finder muldtoilet, skraldespande og bordbænkesæt ved aktivitetspladsen på søens sydlige side, hvor du også finder bålplads, shelters og legelandskab. Rundt omkring søen er der opsat flere bænke og skilte, der fortæller om området.  

    Ønsker du at overnatte i shelter ved Egå Engsø, kan du booke via Friluftsliv Aarhus. Besøg hjemmesiden her.

    Du må fiske på strækningen langs Lystrupvej og ud for aktivitetspladsen. Ønsker du at fiske i søen ved Egå Engsø skal du have et gyldigt fisketegn og derudover følge gældende regler og retningslinjer. Læs mere her.  

    Du må ikke bade og sejle i Egå Engsø.  

    Hunde skal altid være i snor ved Egå Engsø af hensyn til øvrige gæster og dyrelivet. Læs mere om de generelle retningslinjer for hunde i naturen her. 

    Sidst opdateret: 17. juli 2024