Gå til hovedindhold

Offentlige legepladser

Her kan du finde ud af, hvilke offentlige legepladser og klubber der er tættest på dig. Du kan også læse mere om vedligeholdelsen af pladserne, og hvem du skal kontakte, hvis du har forslag til ændringer.

 • Læs op

Indhold

  Find kortet over offentlige legepladser i Aarhus Kommune på Opdag Aarhus app'en, hvor vi løbende opdaterer med nyt indhold.

  Download Opdag Aarhus her

  Teknik og Miljøs afdeling for Grønne Områder har ansvaret for legepladser i Aarhus Kommunes parker og grønne områder. Hvis du er bekymret for tilstanden på en af dem, kan du tippe kommunen via appen Aarhus Borgertip. Læs mere og download appen her.  

  Magistratsafdelingen Børn og Unge har ansvaret for legepladser ved skoler og institutioner. De kan kontaktes via post@mbu.aarhus.dk.  

  Aarhus Kommune har ikke ansvaret for legepladser på private matrikler og i grundejer- og boligforeninger.  

   

  Når der bygges en ny legeplads i Aarhus Kommune, sker der med midler fra budgetforliget. Det betyder, at der kun kan bygges en ny legeplads, når der er afsat midler til det.  

  Ønsker I selv at bygge en legeplads, skal I søge om byggetilladelse ved byg og miljø. Læs mere her.  

   

  Nej – Aarhus Kommune leverer ikke faldsand til legepladser. Skal du bruge faldsand, kan du i stedet prøve at kontakte en anlægsgartner.

  Nej – Aarhus kommune forærer eller sælger ikke gamle legeredskaber. Legeredskaberne kasseres derimod, da kommunen ikke længere kan stå inde for sikkerheden.  

  Sidst opdateret: 26. april 2024