Gå til hovedindhold

Aktivitetspas

Er du/eller har du lige været tilknyttet et trænings- eller sundhedstilbud i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, så har du mulighed for at få tildelt et Aktivitetspas.

 • Læs op

Indhold

  I Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune ønsker vi, at alle Aarhusianere får lige muligheder for at leve et aktivt liv med livskvalitet. Derfor får du nu mulighed for at få økonomisk tilskud til at kunne dyrke lige præcis den aktivitet, du ønsker – om det er at gå til svømning, foreningsfitness, gymnastik eller et bruge et helt andet tilbud hos de mange foreninger og aftenskoler. Det vigtigste er, at du finder det, du har lyst til at gå til.

  Er du/eller har du lige været tilknyttet et trænings- eller sundhedstilbud i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, så har du mulighed for at få tildelt et Aktivitetspas.

  Aktivitetspasset har en værdi af 1.000 kroner, og beløbet kan du bruge til at dække dine udgifter til kontingent i en eller flere foreninger i Aarhus området.

  Hvordan får man et Aktivitetspas?

  Det er medarbejdere i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, der kan udstede Aktivitetspasset.

  Hvem kan få et Aktivitetspas?

  Aktivitetspasset er til dig, der har brug for en økonomisk håndsrækning for at dyrke lige præcis den aktivitet, du har lyst til.

  Første kriterie er, at du er/har været tilknyttet et forløb i Folkesundhed Aarhus, Ortopædisk GenoptræningsCenter, Neurocentret, en sundhedsenhed eller en af de øvrige sundhedsfremmende og forebyggende indsatser i Aarhus Kommune.

  Derudover skal du opfylde et af følgende kriterier:

  • du er uden for arbejdsmarkedet
  • en medarbejder vurderer, at du er målgruppen for et Aktivitetspas.

  Hvordan bruger man Aktivitetspasset?

  Når du melder dig ind i en forening, skal du medbringe dit Aktivitetspas. Foreningen får pengene til kontingent af Aarhus Kommune – op til 1000 kr.

  HUSK at få dit Aktivitetspas med hjem igen. Hvis der er penge tilovers på dit Aktivitetspas, kan du bruge resten af pengene på en anden aktivitet i en forening.

  Koster dit kontingent mere end 1.000 kr., skal du selv betale differencen til foreningen. Dit Aktivitetspas er gyldigt i indeværende år og hele det efterfølgende år.

  Hvilke aktiviteter findes der?

  foreningsportalen.aarhuskommune.dk kan du finde information om, hvilke foreninger der findes i dit lokalområde. Har du brug for støtte og vejledning til at komme i gang med en aktivitet, kan du få hjælp af en foreningsbrobygger. Du kan kontakte Christina Fruergaard-Pedersen på cfru@aarhus.dk

  Her kan du få svar på dine spørgsmål

  Hvis du har spørgsmål til dit Aktivitetspas, kan du kontakte Christina Fruergaard-Pedersen på tlf. 2446 7299 eller cfru@aarhus.dk

   

   

  Sidst opdateret: 9. oktober 2023