Gå til hovedindhold

Solsikkeprogrammet

Nu kan du hente solsikkesnoren i Borgerservice på Dokk1.

 • Læs op

Indhold

  Hvis du har et usynligt handicap, er der hjælp at hente. Med solsikkesnoren kan du signalere til omverden, at du har brug for lidt ekstra støtte, tid eller tålmodighed. 

  Borgerservice støtter op om det internationale solsikkeprogram, der er for både børn og voksne. Det vil sige, vores medarbejdere kender til solsikkesnorens betydning, så vi kan hjælpe dig bedst muligt, når du henvender dig hos os. 

  Hvem kan få glæde af solsikkesnoren?

  Ikke alle handicap er synlige. Nogle er usynlige, som fx ordblindhed, psykiske sygdomme, autisme, ADHD, demenssygdomme, hjerneskade, talehandicap, synsnedsættelse, blindhed eller hørehandicap.

  At leve med et usynligt handicap kan gøre hverdagen mere krævende. Mange mennesker kan have svært ved at forstå de udfordringer, som mennesker med usynlige handicap møder i deres hverdag, simpelthen fordi udfordringerne ikke er synlige.

  Med solsikkesnoren kan du signalere til omverden, at du har brug for at blive mødt med lidt ekstra tid, støtte eller tålmodighed.

  Du kan hente solsikkesnoren hos Borgerservice på Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C. 

  Du behøver ikke bestille en tid, men kan få en solsikkesnor i Borgerservices Information.

  Som elev kan du med det orange skolerejsekort OG solsikkesnoren tage bussen eller letbanen uden at tjekke ind og ud. Du skal bare have solsikkesnoren med på turen.

  Du kan også få et solsikkeklistermærke til skolerejsekortet på din skole.

  Hvis der kommer en buskontrollør, skal du bare vise solsikkesnoren (eller klistermærket) og dit skolerejsekort.

  Første gang du tager bussen eller letbanen med skolerejsekortet, skal du dog huske at tjekke ind og ud for at aktivere skolerejsekortet. 

  Solsikkesnoren

  Sidst opdateret: 3. april 2024