Gå til hovedindhold

Korttidspladser

Der kan være tidspunkter, hvor du har brug for en ekstra indsats, som kræver et kortvarigt ophold uden for hjemmet, uden at du behøver at være indlagt på hospital.

 • Læs op

Indhold

  Det kan for eksempel være på grund af pludseligt opstået eller kronisk sygdom, der nedsætter din evne til at klare hverdagen. Det kan også være fordi, du ikke kan klare dig alene i dit eget hjem, hvis din ægtefælle er på ferie eller lignende.

  Aarhus Kommune har korttidspladser placeret primært på Vikærgården i Risskov og på Skovvang i Aarhus Nord, der er et specialplejehjem for mennesker med demens i sen fase. Hvilket af de to steder, du kommer til at bo i en kortere periode, afhænger af, hvad dit og din families aktuelle behov er.

  Hvem kan komme på korttidsplads i Aarhus Kommune?

  Alle borgere over 18 år med bopæl i Aarhus Kommune kan komme i betragtning til en korttidsplads. Sammen med en borgerkonsulent og evt. det udgående team fra Vikærgården finder du og din familie ud af, hvilket tilbud, der er det rette i netop jeres situation.

  Generelt for korttidspladser:

  • Du tilbydes en indsats afpasset dine behov og ressourcer.
  • Dine pårørende / netværk inddrages efter ønske i for eksempel oplæring og undervisning i forhold til hverdagen fremover.

  Pris

  Pleje og træning er gratis. Der er egenbetaling for forplejning og vask af tøj mv.

  Sådan søger du

  Kontakt Sundhed og Omsorgslinjen på 87 13 16 00.

   

  Sidst opdateret: 16. august 2023