Gå til hovedindhold

Oplever du herreløse cykler på din grund?

Hvis du oplever herreløse cykler på din grund, er du selv ansvarlig for at fjerne dem.

 • Læs op

Indhold

  Grundejere, andelsboligforeninger og boligforeninger er selv ansvarlige for oprydning af herreløse cykler på deres grund og langs matriklen.

  Hvordan skal beboerne varsles?

  Det er god stil at varsle beboerne i ejer- eller andelsforeningen, inden cyklerne markeres. Det kan man f.eks. gøre 14 dage, inden man begynder at markere cyklerne. Angiv også gerne den tidligste dato for, hvornår cyklerne kan blive fjernet. Ifølge Hittegodsloven skal cyklerne stå markeret i 30 dage, inden de kan køres bort.

  Hvilke cykler skal markeres?

  Man kan markere alle cyklerne på grundejer- eller andelsforeningens grund. Husk cykler, der står i stativer monteret langs husmuren.

  Hvordan markerer man cyklerne?

  Det er vigtigt, at markeringen er tydelig. Man kan markere med tape, som tydeligt brydes, når cyklen bruges. Husk at markere mindst to steder for en sikkerheds skyld. En anden mulighed er at uddele strips til beboerne, som de selv monterer på cyklen. Cykler, der ikke har strip, fjernes. Ulempen ved denne mulighed er, at beboerne kan glemme det. En tredje mulighed er at sætte et mærkat på cyklen, som skal fjernes af beboeren. Her er ulempen, at beboerne kan glemme at fjerne mærkaten, så cyklen fejlagtigt fremstår som herreløs. 

  Hvordan fjernes cyklerne?

  Sørg for at give Politiet besked om oprydningen for afhentning af efterlyste cykler. Yderligere info kan findes på politiets hjemmeside.

  Afhentning af skrotcykler og storskrald kan bestilles hos Kredsløb her

  Indberet efterladte cykler og knallerter til politiet her

  Sidst opdateret: 14. december 2023