Gå til hovedindhold

Miljøzone i Aarhus

Miljøzonen skal skabe mindre forurening og renere luft. Det betyder, at nogle ældre dieselbiler ikke må køre ind i zonen uden et partikelfilter.

Indhold

  Dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler har siden 1. juli 2020 skulle have monteret et partikelfilter for at køre i miljøzonen i det centrale Aarhus.

  Den 1. oktober 2023 blev ordningen udvidet, så den også omfatter dieseldrevne personbiler.

  Du kan læse afgørelsen her.

  Derudover vil den nuværende transitrute Nørrebrogade/Randersvej og Bernhard Jensens Boulevard, der i dag er undtaget fra miljøzonen, blive inkluderet i ordningen fra den 1. marts 2024.

  Læs mere om miljøzonerne og se, om dit køretøj er omfattet her.

  På hjemmesiden finder du yderligere information om miljøzoner, partikelfiltre og mulighederne for at søge om dispensationer.

  Hvis du har nogle spørgsmål vedrørende miljøzoner, herunder regler, køretøjer, dispensationer, undtagelser, vejledning, osv. kan du sende en chat alle hverdage mellem kl. 09:00 - 15:00 eller skrive til info@miljoezoner.dk 

  Du kan også ringe til 70 80 92 82.

  Telefonen er åben:
  mandag – fredag kl. 08:30 – 11:30

  Hvor er miljøzonen i Aarhus?

  Miljøzonen i Aarhus omfatter byområdet, der afgrænses af Nordre Ringgade, Vestre Ringgade, Søndre Ringgade, Marselis Boulevard og Sydhavnsgade. De nævnte gader er ikke en del af zonen. Miljøzonen skiltes på vejene ved alle adgange til zonen. Der er taget højde for at trafikanter udefra kan komme frem til zonen og dreje fra, hvis de ikke har tilladelse til at køre i zonen.

  Sidst opdateret: 23. oktober 2023