Gå til hovedindhold

Integrationsindsats - hjælp en flygtning til selvforsørgelse

Få hjælp til rekruttering af nye motiverede medarbejdere og gør samtidig en forskel for integrationen i Aarhus Kommune.

 • Læs op

Indhold

  Som virksomhed, kan I indgå i et samarbejde med Jobcenter Aarhus omkring nyankomne flygtninge, der gerne vil have foden inden for på det danske arbejdsmarked.

  Virksomhedssamarbejdet bidrager til integrationsindsatsen

  Jobcenter Aarhus, arbejder med et dedikeret jobfokus, og vores målsætning er at sætte så mange ledige flygtninge som muligt i stand til at forsørge sig selv via arbejde eller uddannelse. Det kan kun ske i samarbejde med lokale virksomheder.

  Vores virksomhedskonsulenter står for det gode og professionelle samarbejde med jer som virksomheder, og de kan guide jer sikkert igennem mulighederne inden for ordinær rekruttering og opkvalificering såvel som ansættelse med løntilskud eller virksomhedspraktik.

  Vores tre målsætninger i samarbejdet med virksomhederne er:

  1. At sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder i og omkring Aarhus
  2. At give virksomhederne en professionel rådgivning og vejledning i samarbejdsmulighederne og en løbende opfølgning på de konkrete indsatser, vi har sammen
  3. At styrke en tidlig, virksomhedsrettet indsats for vores nye Aarhus-borgere, så de hurtigst muligt kommer i job eller uddannelse

  Ingen virksomheder er for store eller små

  Ingen virksomheder er for store eller for små til at samarbejde omkring rekruttering af flygtninge. Vi har gode erfaringer i samarbejdet med mange forskellige virksomheder inden for alle brancher – både private og offentlige.

  Sammen finder vi den bedste løsning for jer, ud fra de muligheder vi har som Jobcenter. Det kan ske i form af både formelle og mere uformelle samarbejdsaftaler, men altid med fokus på job og virksomhedens behov.

  Læs bl.a. mere om Integrationsgrunduddannelsen her på vores hjemmeside, som er ét af de værktøjer, vi har til at understøtte vejen for flygtninge ud i job og uddannelse i Danmark.

  Integrationsuddannelsen (IGU)

  Kontakt os

  Kontakt vores team af virksomhedskonsulenter og hør mere om, hvordan I kan bidrage til integrationsopgaven på telefon 41 85 84 17.

  Hvis I vil vide mere om øvrige samarbejdsmuligheder omkring rekruttering og nye medarbejdere kan Jobcenter Aarhus’ Virksomhedsservice kontaktes på telefon 87 13 41 11.

  Sidst opdateret: 18. august 2023