Gå til hovedindhold

Rådmand Anders Winnerskjold

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse siden 1. januar 2022. Medlem af Aarhus Byråd siden 1. januar 2018.

Foto: Aidin Esmaeli
 • Læs op

Indhold

  Læs mere om Anders Winnerskjold

  Rådmandens fire visioner

  Aarhus skal være en god by for alle. Sådan lyder vores vision, når vi taler om det Aarhus, vi vil have i dag, og det Aarhus, vi vil skabe for fremtiden.

  Men det er ikke alle i vores by, der har det godt. Flere står uden hjem. Flere lever med psykiske lidelser eller alvorlige handicap. Og flere børn og unge har så ondt i livet, at det får konsekvenser for deres skolegang, arbejdsliv og relation til venner og familie.

  Jeg har derfor fire visioner for aarhusianerne:

  For langt de fleste børn er det en forælder. Men i nogle familier drukner overskuddet i hverdagens udfordringer.

  De familier skal vi møde med et ”Velkommen, du er gået rigtigt”.

  Både børnene og deres familier skal opleve, at de bliver hørt og får den støtte, de har brug for. Når og hvor de har brug for den.

  For en tryg barndom med omsorg og gode fællesskaber er det bedste udgangspunkt for et godt voksenliv.

  Det gælder også for aarhusianere med handicap og psykiske udfordringer.

  Derfor skal vi støtte den enkelte aarhusianer i at meste eget liv. Og vi skal sikre, at alle aarhusianere er en del af et fællesskab – både i fritiden og på en arbejdsplads.

  Det er ikke sikkert, at du kan arbejde fuldtid. Men uanset hvor mange timer du kan bidrage, og hvad du har med i rygsækken, er der en arbejdsplads eller uddannelse, hvor du kan gøre en positiv forskel. Både for dig selv, for arbejdspladsen og for sammenhængskraften i vores by.

  Derfor skal vi investere i at hjælpe flere aarhusianere på kanten af arbejdsmarkedet ind i et fagligt og kollegialt fællesskab. Og vi skal sammen med erhvervslivet skabe rum til forskellighed og gøre aarhusianske virksomheder til danmarksmestre i social ansvarlighed.

  Vi vil bevise, at det er big business at satse på mennesker.

  Derfor skal vi erstatte herberger og kortsigtede løsninger med tilbud om en permanent bolig.

  Ingen unge i Aarhus skal tilbringe én eneste nat på et forsorgshjem eller leve et udsat liv på gaden. Vi skal i stedet støtte de unge i at gøre en bolig til et hjem.

  Vi skal møde de unge længe inden, de står uden tag over hovedet. Vi skal støtte dem på deres præmisser. Og vi skal sikre, at de har gode fællesskaber at læne sig op ad på vejen ind i voksenlivet.

  Sidst opdateret: 30. oktober 2023