Gå til hovedindhold

Socioøkonomiske kort

Med digitale socioøkonomiske kort kan du sammenligne den geografisk fordeling af borgere, virksomheder og bygninger i Aarhus Kommune samt få vist udvalgte nøgletal på tværs af kommunerne.

 • Læs op

Indhold

  Kortene viser den geografiske fordeling af udvalgte socioøkonomiske emner fordelt efter Aarhus Kommunes statistikdistrikter, mens nationale nøgletal sammenligner landets kommuner gennem en visuel præsentation.

  Ved at bruge socioøkonomiske kort kan der skabes overblik og grundlag for analyser og bidrage til, at kvalificere og målrette den kommunale indsats. Socioøkonomiske kort kan blandt andet bidrage til at afklare;

  • hvordan kommunen opnår den optimale sammensætning af skoledistrikter
  • om byens grønne områder har positiv effekt for sundhedstilstanden i lokalområdet
  • om tilbuddene til et aktivt seniorliv er placeret der, hvor seniorborgerne er bosiddende

  Hvis du har spørgsmål til de socioøkonomiske kort kan du kontakte Digitalisering.

  Socioøkonomiske Aarhuskort

  Her kan du i en kortløsning finde informationer om blandt andet fordelingen af borgernes alder, boligers størrelse og fordelingen af arbejdspladser i Aarhus Kommune.

  Monitorering af byens udvikling

  Løsning til undersøgelse af historisk udvikling i borger-, bolig-, bygning- og virksomhedsdata for en lang række lokalområder i Aarhus Kommune

  Nøgletal Aarhus

  Kortløsning hvor du kan sammenligne nøgletal for Aarhus Kommune med nøgletal for landets øvrige kommuner gennem en visuel præsentation.

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023