Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sociale Forhold og Beskæftigelse

Aarhus får nye leverandører af danskuddannelse

Aarhus Kommune har netop afsluttet et offentligt udbud af danskuddannelse til voksne udlændige og indgår aftale med to leverandører.

 • Læs op

Indhold

  Fra 1. august skal AOF – Center Sydjylland levere danskuddannelse til integrationsborgere i Aarhus Kommune, mens A2B bliver ny leverandør af danskuddannelse til selvforsørgende kursister.

  ”Vi ser frem til samarbejdet med de to nye leverandører, som i udbudsprocessen har demonstreret høj faglig kvalitet og et fokus på at give kursisterne de allerbedste forudsætninger for at klare sig godt på arbejdsmarkedet, på uddannelser og i hverdagslivet generelt. Samtidig vil jeg gerne sige tak for et godt og mangeårigt samarbejde til vores nuværende leverandør,” siger Karin Rasmussen, chef for Job og Virksomhedsservice i Aarhus Kommune.

  Målgruppen for danskuddannelse er bred og rummer både nyankomne flygtninge med begrænset erhvervserfaring samt selvforsørgende borgere, fx internationale medarbejdere i aarhusianske virksomheder og internationale studerende. Aarhus Kommune har derfor kørt en udbudsproces med to delaftaler og har modtaget tilbud fra seks virksomheder på hver af de to delaftaler.

  Tilbuddene er vurderet på pris og kvalitet, og der er blandt andet lagt vægt på, at kursisterne får undervisning tæt koblet til deres hverdags- og arbejdsliv, at undervisningen tager højde for kursisternes forskellige udgangspunkter og at forløbene tilrettelægges med blik for nye metoder og nye digitale muligheder.

  "Vi er meget begejstrede over at have fået tildelt opgaven med at levere danskuddannelse til integrationsborgere i Aarhus Kommune. Vores mål er at give kursisterne de bedst mulige forudsætninger for at integrere sig i det danske samfund, både på arbejdsmarkedet og i deres daglige liv. Vi ser frem til at starte dette samarbejde og bidrage med vores ekspertise og erfaring. Vi glæder os til samarbejdet," siger Solveig Poulsen, direktør for AOF – Center Sydjylland og Bornholm.

  ”Vi er utroligt glade for, at Aarhus Kommune har valgt A2B som ny udbyder. Det er fantastisk at lære de internationale medarbejdere og studerende i Aarhus dansk, og vi tilbyder dem en meget fleksibel danskuddannelse med undervisning på sprogskolen, på virksomheder og uddannelsessteder og i høj grad online. Alt sammen med fokus på at understøtte kommunens strategi om at tiltrække og fastholde international arbejdskraft. Vi ser frem til et godt samarbejde,” fortæller Inge Sørensen, direktør hos A2B.

  Aftalerne med de nye leverandører træder i kraft den 1. august 2024, hvorefter nye og nuværende kursister vil overgå til forløb hos AOF eller A2B.

  Om udbud af danskuddannelse:

  Aarhus Kommune er forpligtet til at tilbyde danskuddannelse i henhold til lov om danskuddannelse til voksne udlændinge. I Aarhus Kommune varetages danskuddannelse af private leverandører. Der er indgået aftaler for seks år med mulighed for forlængelse i op til to år.

  Sidst opdateret: 16. maj 2024