Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sociale Forhold og Beskæftigelse

Virksomheder hjælper hinanden med at tage socialt ansvar

Virksomhedsnetværket ’Aarhus Alliancen’ skal sikre erhvervslivet den nødvendige arbejdskraft og hjælpe aarhusianere på kanten af arbejdsmarkedet i job. Flere end 90 virksomheder er tilmeldt det første netværksarrangement, som finder sted onsdag den 28. februar.

 • Læs op

Indhold

  ”Aarhus Alliancen er et nyt virksomhedsnetværk etableret af Jobcenter Aarhus og har et dobbelt sigte: Vi vil inspirere til og gøre det lettere for virksomheder at tage et socialt ansvar i rekrutteringen, så flere aarhusianere kan få en plads på arbejdsmarkedet,” siger Anders Winnerskjold, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, og fortsætter:

  ”Flere virksomheder har gjort det til en del af deres DNA at bidrage til et rummeligt arbejdsmarked, og samtidig oplever erhvervslivet større forventninger til deres sociale indsats. I Jobcenter Aarhus står vi klar til at klæde store og små alliancepartnere på med viden om forskellige jobordninger, redskaber til at arbejde med den sociale bundlinje og individuel hjælp til rekrutteringen, men tanken er også, at virksomhederne skal dele erfaringer og inspirere hinanden.” 

  Aarhus Alliancen er et åbent netværk for virksomheder i Aarhus Kommune, uanset størrelse branche og erfaring med at rekruttere medarbejdere med særlige behov eller nedsat arbejdsevne. Netværket mødes 3-4 gange årligt for at få ny viden og inspiration til deres sociale indsats og rekruttering.

  ”Det er godt for alle bundlinjer, når virksomheder rekrutterer medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet. Virksomhederne får en fleksibel medarbejder, som kan løse nogle af de opgaver, der ikke bliver løst i dag. Og den nye kollega får mulighed for at bruge sine kompetencer ind i et arbejdsfællesskab,” fortæller Anders Winnerskjold.

  Ved årsskiftet trådte et nyt EU-direktiv i kraft, som gør det obligatorisk for store børsnoterede virksomheder at rapportere deres bæredygtighedsindsats efter særlige standarder. Selvom kravene kun gælder større virksomheder, mærker mange mindre virksomheder også forandringen, da hele fødekæden kan blive bedt om at levere data inden for klima og miljø (Environment), sociale forhold (Social) og virksomhedsledelse (Governance), også kaldet ESG-data.

  Flere end 90 virksomheder er tilmeldt Aarhus Alliancens første morgenmøde den 28. februar 2024, hvor de kan få inspiration og konkrete redskaber til at beregne og dokumentere deres sociale indsatser.

  ”For mange virksomheder er det en stor opgave at dokumentere deres sociale indsats, men efter vores første morgenmøde går virksomhederne hjem med ny inspiration og en plug and play-løsning til, hvordan de kan gribe det an. De næste arrangementer er allerede i støbeskeen, men vi kommer også til at lytte til virksomhedernes behov og bud på aktuelle temaer,” fortæller Michael Hauge Frænde, afdelingsleder i Jobcenter Aarhus.

  Læs mere om Aarhus Alliancen


  Sociale Forhold og Beskæftigelse

  Pressetelefonen

  Organisation og Ledelse

  Telefon: 89 40 99 00

  Mere om Pressetelefonen
  Sidst opdateret: 28. februar 2024