Gå til hovedindhold
Reaktioner på forlig om udvidelse af Aarhus Havn

Jakob Søgaard Clausen (UFP): Partier og løsgænger ude af havneforhandlinger

08. feb. 2023
 • Læs op

Indhold

  Et par timers forhandlinger blev det til tirsdag aften før borgmester og havneformand Jacob Bundsgaard sendte løsgænger Jakob Søgaard Clausen sammen med Enhedslisten og Radikale uden for døren og dermed ud af forhandlingerne om en havneudvidelse. 

  Jakob Søgaard Clausen udtaler:“Det var tydeligt, at det var havneformanden vi forhandlede med. Der var alene fokus på havnens behov og ikke på hvad det er vigtigt for Aarhus. Jeg savnede at byens første mand i form af borgmesteren også var til stede i forhandlingerne, men havne-kasketten skyggede for meget. Min klare anbefaling til forhandlingerne var at udskyde beslutningen om en havneudvidelse. Det er helt i tråd med anbefalingen fra det repræsentative borgerpanel, som byrådet har nedsat. En lang række af aktører, borgergrupper og fællesråd anbefaler desuden også, at beslutningen udskydes. Men det var der blandt partierne ikke opbakning til. Borgmesteren satte en ramme op for forhandlingerne, som blandt andet gik på at acceptere en massiv havneudvidelse nu samt anlæggelse af en ydermole. Det synes jeg er alt for tidligt at beslutte, og derfor måtte jeg forlade forhandlingerne.” 


  Jakob Søgaard Clausen fortsætter desuden hans kritik af borgmesterens måde at føre forhandlinger på: “Hele processen om de her havneforhandlinger er slet ikke tilfredsstillende. Først og fremmest har udvalgte partier op til de officielle forhandlinger haft deres egne forhandlinger, og det var tydeligt, at der havde været drøftelser blandt tilhængerne af en stor havneudvidelse. Til aftenens forhandlinger blev der udleveret nye notater med nye og komplicerede fakta, som vi som almindelige byrådsmedlemmer umuligt kan sætte os ind i bare sådan lige. Det er stærkt kritisabelt og jeg forstår ikke, at de andre partier kan acceptere den stil.”


  På Facebook har Jakob Søgaard Clausen redegjort for en række tiltag, som byrådet i stedet bør benytte sig af, før der besluttes noget om en eventuel havneudvidelse:

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=650485090416835 &set=a.236819105116771

   

   

  Sidst opdateret: 4. september 2023