Gå til hovedindhold
Reaktioner på budgetforlig 2021

Reaktion på budgetforliget fra Dorthe Borgkvist (UFP)

Mere borgerinddragelse og velfærdsløft: Budgetforhandlingerne i år gav et stort velfærdsløft til børn og unge, handicappede samt ældre. Noget som jeg finder enormt vigtigt. Samtidig er deres afsat midler til mere borgerinddragelse og en indsats som skal sikre et bedre samarbejde med pårørende.

25. sep. 2020
 • Læs op

Indhold

  Det er en vigtig prioritering at lytte til borgerne. Det er dem, som jeg og de andre byrådsmedlemmer gør det her arbejde for. Derfor er det essentielt, at vi hører på, hvad de fortæller os. Både ris og ros. Der er ingen tvivl om, at vi altid kan gøre det bedre og derfor skal vi lytte, når borgerne kommer med forslag til, hvordan vi kan forbedre os. Det ærgrer mig derfor også, at mit forslag om en gennemsigtig og fælles struktur for klageopsamling ikke blev medtaget. Især, fordi jeg mener, at nogle af de alvorlige sager, der er kommet frem hen over sommeren og efteråret har vist, at hvis vi havde lyttet til borgernes klager, havde vi stået i en hel anden situation i dag.

  Samtidig forsøgte jeg at få konsekvensberegningerne fra de tidligere års besparelser inddraget i de nye overvejelser. Det skyldes, at jeg frygter, at de nye tilførte midler opsluges af tidligere års besparelser – og det går udover borgerne, hvis vi ikke er opmærksomme på, om pengene måske blot bruges til at lukke et hul fra tidligere budgetforlig. Men jeg har efterfølgende bedt om at få dem udleveret og jeg er spændt på, hvad de viser.

  Jeg må dog også, her efter forhandlingerne, erkende, at de budgetforslag, som jeg havde udarbejdet i samarbejde med borgere og organisationer ikke fik en reel chance. Som løsgænger er mulighederne for at blive hørt og ikke mindst handlet på bare ikke særlig gode.

  Mere borgerinddragelse og bedre vilkår for vores børn, unge, handicappede samt ældre er og vil altid være mine hovedprioriteter. Vi er der ikke endnu, men vi har taget et skridt i den rigtige retning. Og jeg vil fortsætte med at kæmpe for, at borgernes stemme bliver hørt og handle på.

  Sidst opdateret: 4. september 2023