Gå til hovedindhold

Lyngåskolens Ungdomsuddannelse (STU-L og STU-M)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge, der ikke kan gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse på grund af udviklingshæmning eller handicap og er 16-24 år.

 • Læs op

Indhold

  Vi har to forskellige uddannelseslinjer, og i begge linjer tager vi udgangspunkt i de studerendes mål og ønsker. Mål og ønsker er udarbejdet i en forløbsplan, sammen med en UU-vejleder.

  Vores to uddannelseslinjer er:

  1. STU-L: for unge med fysiske og psykiske handicap
  2. STU-M: for unge med multiple eller kommunikative handicap

  Du kan læse mere om de enkelte linjer her på siden. Derudover har vi også kurser og andre tilbud.


  Se præsentationsvideo af Lyngåskolen

  Se præsentation af Lyngåskolens undervisning i motorik og kommunikation


  Sådan får du adgang til Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

  Du søger optagelse gennem din UU-vejleder.

  STU-L

  En treårig ungdomsuddannelse for dig, der ikke kan gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse på grund af fysisk eller psykisk handicap. Du skal have afsluttet folkeskolen og må ikke være fyldt 25 år.

  STU-M

  En treårig ungdomsuddannelse i motorik og kommunikation for dig, der har multiple eller kommunikative handicap. Vi hjælper dig med at udvikle dine kommunikative evner og at udvikle dig motorisk. Du skal have afsluttet folkeskolen og må ikke være fyldt 25 år.

  Ungdomscaféen

  Her kan du, som går på STU L eller STU M, komme, når undervisningen er slut. Du kan dyrke dine fritidsaktiviteter, være sammen med vennerne og øve dig i socialt samvær og ungdomslivet. Du bestemmer selv, om du vil komme her.

  Kurser og andre tilbud

  Vi tilbyder forløb, som er skræddersyet til dig, dine ønsker og behov. Du kan fx forberede dig til videreuddannelse og tage et kursus i fx hygiejne.

  Praktik

  Som elev har du mulighed for at komme i praktik i løbet af din STU-uddannelse. Praktik i virksomheder og/eller institutioner er med til at opfylde målene i din forløbsplan.

  Læsevejleder

  Vores læsevejleder tager udgangspunkt i dit standpunkt, og sammen arbejder du og vejlederen frem til det ønskede mål.

  Seksualvejledning

  En vigtig del af det at være ung er at have kendskab til, og forståelse af, egen seksualitet.

  Specialpædagogisk massage

  Et forløb med specialpædagogisk massage, tilpasset dit behov. Det er ikke et behandlingstilbud, men et specialpædagogisk massageforløb, der kan gavne dig på forskellig vis.

  Sidst opdateret: 16. april 2024