Gå til hovedindhold

Kom til Outdoormøde på Godsbanen 11. maj

Vi fejrer forårets komme og de mange borgerforslag på "Aarhus mangler outdoor" med et outdoormøde på Godsbanen i Aarhus. Både børn og voksne og alle aldersgrupper, unge og gamle er velkomne.

 • Læs op

Indhold

  Tidspunkt: 11. maj 2021 kl. 16:30
  Sted: Godsbanen, udendørs ved Kulturtorvet, Institut for X
  Tilmelding: Send en mail til sport-fritid@aarhus.dk.med angivelse af antal personer.
  Mad fra Theens – Sri Lankan Streetfood

  Mødet åbnes af Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad Ahmad, som bl.a. vil rose nogle af de indtil videre 236 gode borgerideer der er kommet ind via portalen Aarhus Mangler Outdoor, og fortælle om hvordan vi vil bruge ideerne i en fremtidig Outdoorstrategi for Aarhus Kommune og videreudvikle dem til konkrete anlægsprojekter.

  Du har ved mødet mulighed for selv at afprøve outdoor, og hvordan man kan bruge byens rum til bevægelse. Fx kan du deltage i en workshop med en af Danmarks dygtigste parkourudøvere, Momo fra Aarhus Parkour. Eller du kan lære Godsbanen og Ceres byen bedre at kende med et kort i hånden ved at deltage i et by-orienteringsløb arrangeret af orienteringsklubben OK Pan Aarhus.

  Der vil også være mulighed for at høre om, hvordan man arbejder med Outdoor andre steder. Derfor har vi inviteret Johan Brødsgaard, som er formand for Kultur og Fritidsudvalget i Silkeborg Kommune til at fortælle om Silkeborg – Danmarks Outdoorhovedstad. Silkeborg har på få år gjort Outdoor til sit særlige kendemærke og har udviklet en række attraktive faciliteter.

  Program

  • 16.30: Velkomst og introduktion til outdoorstrategi for Aarhus Kommune
   Rådmanden præsenterer nogle af de gode ideer fra kampagnen ”Aarhus mangler outdoor”.
   Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune
  • 16.40: Filmklip om outdoor i Aarhus
   Se små fortællinger om outdoormulighederne i Aarhus fra udvalgte lokationer
  • 16.50: Silkeborg – Danmarks Outdoorhovedstad
   Udvikling af outdoorfaciliteter, og samtidig udvikling af en hel kommune og dens selvforståelse. Oplæg ved Johan Brødsgaard, Formand Kultur- og Fritidsudvalget i Silkeborg
  • 17.00: Mulighed for spørgsmål og debat
  • 17.10: Workshops: Parkour og by-orienteringsløb
   Parkour workshop ved Momo, Aarhus Parkour. By-orienteringsløb ved OK Pan. Se beskrivelser nedenfor.
  • 17.40: Den fremadrettede proces med outdoorstrategien og "Aarhus mangler Outdoor"
   Forvaltningschef for Sport og Fritid, Heidi Holch Frostholm
  • 17.45: Tak for i dag

  Parkour workshop

  De fleste kender nok parkour fra Hollywoods actionfilm, hvor der hoppes mellem bygninger, kraner og hvad instruktøren ellers lige kunne finde af farlige stunts. Men parkour er faktisk en idræt der for det meste foregår i byrummets (lidt) mere sikre omgivelser. I denne workshop får man lov til at se hvordan man kan få rigtig meget underholdning og motion ud af noget så simpelt som et gelænder eller en mur i hoftehøjde. Parkour handler nemlig om at komme fra A til B på den mest effektive vis, og til denne workshop er det netop teknikker som hjælper med det som vi kigger på!

  By-orienteringsløb

  Mange har nok hørt om orienteringsløb, og ved det er noget med at der foregår ude i skoven med kort og kompas. Det er det for det også tit, men orienteringsløb kan også finde sted i byen, og der holdes fx verdensmesterskaber i sprint inde i byens rum og parker. Ved dette orienteringsløb skal du ikke være verdensmester for at deltage. Alle kan være med og der vil være instruktører fra Orienteringsklubben OK Pan Aarhus, som forklarer hvad du skal gøre. Banen vil være 1½-2 km og komme rundt på Godsbanen og i Ceres Byen. Du får mulighed for at få taget tid med et professionelt tidtagningssystem, der registrerer om du har været ved posterne.

  Kort over Godsbanen og udendørs arealet

  Sidst opdateret: 30. august 2023