Formålet med Lys På Aarhus
Formålet var at understøtte det øvrige arbejde med belysning, med en bæredygtig udvikling af attraktive og trygge byrum, gader og pladser, der kunne forme og understøtte byens liv ud i fremtiden.
Projekterne blev integreret i forskellige typer byrum; fra gadeforløb, grønne rum, pladser og oplysning af bygningsværker. Alt dette med en nøje gennemtænkt balance mellem lyset og mørket og en sensibilitet der sikrede elegante og kontekstuelt harmoniske løsninger.
Arbejdet skete gennem samarbejde på tværs af forvaltninger og i samskabelse med erhvervsliv, institutioner og borgere. Ved aktivt at bruge inddragelse i processen med at skabe lys-oplevelser i byens rum, var målet at udnytte synergi på tværs, samt at sikre forankring af projekterne i deres kontekst, for dermed at skabe et øget nærvær og en øget ejerskabsfornemmelse for byens rum. Alt dette fulgte en naturlig udvikling, hvor flere borgere viser interesse for at benytte byens rum aktivt og interesserer sig for denne slags udvikling.
Projekterne der blev realiseret bidragede gennem den akkumulerede læring, til et vidensgrundlag, som førte til en mere effektiv planlægning af kommunens øvrige belysning.
Lys På Aarhus har siden 2016 haft en samlet økonomisk ramme på 15 millioner kroner, som var finansieret gennem energirenoveringen af 29.000 gadelamper. Projektet var udgiftsneutralt for kommunen, da de store besparelser på elforbruget i forbindelse med energirenoveringsprojektet tilbagebetalte projektet i løbet af en periode på 18 år.