Gå til hovedindhold

Digitalt demokrati

I Aarhus Kommune arbejder vi hele tiden på at blive bedre til at styrke demokratiet og borgerinvolveringen i kommunen. På ”Digitalt Demokrati i Aarhus” kan du læse mere om Borgerservices arbejde med nye måder til borgerinddragelse – bl.a. digital borgerinddragelse.

 • Læs op

Indhold

  Borgerservices afdeling, Udvikling og Demokrati, arbejder på at gøre det nemmere og mere interessant for borgere at deltage med holdninger, viden og gode ideer. Vi beskæftiger os især med projekter som udnytter teknologi til nye former borgerinddragelse og demokrati.

  Hvad er digitalt demokrati? 

  Udvikling og Demokrati har en særlig interesse i og viden om digitalt demokrati og borgerinvolvering. Digitalt demokrati er kort fortalt en ny måde at involvere borgerne i demokratiet på. I stedet for kun at bruge klassiske tilgange som fysiske borgermøder, workshops eller afstemninger, udnytter vi nye digitale platforme og teknologi til at give en direkte og tilgængelig stemme. Det kan være i fordelingen af offentlige budgetter, afstemninger, oprettelse og deling af forslag til politikker o.a.

  Digitalt demokrati handler om at vi:

  • Vil gøre brug af digitale løsninger.
  • Vil blande metoder og tilgange til borgerinddragelse.
  • Vil gøre det nemt for borgerne at deltage i demokratiet.
  • Vil være modige og risikovillige i at afprøve tilgange.

  For at gøre det nemmere for dig, har vi lavet en side, hvor du kan læse med om vores projekter, og hvordan vi hjælper med digital borgerinddragelse: Gå til siden Digitalt Demokrati i Aarhus 

  Hvis du vil se, hvad der foregår af projekter lige nu, så besøg Sammen om Aarhus. Her har du også mulighed for selv at deltage: Gå til siden Sammen om Aarhus

   

  Sidst opdateret: 18. august 2023