Gå til hovedindhold

Seksuel sundhed

Her kan du finde råd og vejledning, hvis du har spørgsmål om sex og seksuel sundhed.

 • Læs op

Indhold

  Der er mange forskellige muligheder for at få råd og vejledning. Vi har her samlet nogle af de mange muligheder, der er. 

  Ungekontakten

  Ungekontakten er for unge mellem 14-17 år, der har brug for en, der lytter. Ingen problemer er for store eller for små. Du kan ringe, chatte, sms'e eller komme fordi i åbningstiden på hverdage fra kl. 12.00-15.00. Det er ikke nødvendigt at booke en tid.

  Adresse: Skanderborgvej 156, 8260 Viby J

  Læs mere og find kontaktinformationer på Ungekontakten

  GirlTalk

  GirlTalk er en informations- og rådgivningsportal til dig, der har brug for at skrive, tale eller ses med nogen, der har det som dig. De tilbyder gratis chatrådgivning, åbne forum, samtalegrupper og psykologsamtaler.

  Læs mere og find kontaktinformationer på GirlTalk

  Headspace

  Er du mellem 12-25 år, så kan du gratis og anonymt få få vendt dine tanker og følelser, og det som fylder meget i dit hoved enten over telefon, chat eller ved fysisk fremmøde.

  Adresse: Sønder Allé 33,8000 Aarhus C

  Læs mere og find kontaktinformationer på Headspace

  Reden Ung Aarhus

  Reden Ung Aarhus er et gratis og anonymt tilbud til personer af alle køn mellem 18-30 år, der har modtaget penge, gaver, rusmidler, husly, tjenester mv. for sex, intimitet og seksuelt materiale.

  Adresse: Sjællandsgade 6, 8000 Aarhus C.

  Læs mere og find kontaktinformationer på Reden Ung Aarhus

  Sexlinien for Unge kan hjælpe dig med at snakke om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, kærlighed, seksuelle rettigheder, krop og sexsygdomme for unge mellem 15 og 25 år. 

  Du kan både finde nyttig viden om sex, prævention, sexsygdomme, krop og seksualitet. Og du kan læse andre unges historier og høre deres erfaringer. Og du kan se film om unge og sex. Og du kan dele dine egne historier, hvis du har lyst og tror at andre unge kan bruge dine erfaringer.

  Du kan anonym rådgivning både via telefon og brevkasse om seksuelle spørgsmål og problemer. Vi rådgiver om prævention, sexsygdomme, graviditet, rettigheder, nødprævention, abort, forelskelse, køn, seksuelle overgreb, den første gang, og meget, meget mere.

  Vi ønsker at give alle unge den bedste hjælp, så tøv ikke med at kontakte dem. 

  Læs mere og find kontaktinformationer på Sexlinien.dk.

  Sex og samfund har viden både til unge og forældre. Her kan du finde viden om alt fra pubertet, sexsygdomme, prævention til gode råd for sex og sociale medier. 

  Læs mere og find kontaktinformationer på Sex & Samfund

  Checkpoint

  Checkpoint er AIDS-Fondets test- og rådgivningstilbud, hvor unge mellem 16-29 år samt LGBT-personer nemt kan blive testet eller få rådgivning om hiv og andre sygdomme, som kan smitte i forbindelse med sex. I Checkpoint Aarhus kan du blive testet for hiv, syfilis, klamydia, gonorré og hepatitis C.

  Har du spørgsmål, søger du viden eller vil du have et gratis og anonymt tjek kan du besøge deres hjemmeside og lære mere hos Checkpoint.

  Adresse: Østergade 9, 4. sal, 8000 Aarhus C

  Egen læge

  Hos din praktiserende læge kan du blive testet for sexsygdomme, og få rådgivning og vejledning eksempelvis i valg og brug af prævention, HPV eller ved uønsket graviditet. Læs mere på sundhed.dk eller kontakt egen læge.

  LGBT+ Rådgivning Aarhus

  LGBT+ Danmark er Danmarks største og ældste politiske forening for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og alle andre, der bryder med normer for køn og seksualitet. I LGBT+ Rådgivning Aarhus kan LGBT+-personer og deres familier, venner og pårørende få rådgivning og svar på spørgsmål.

  LGBT+ Rådgivning Aarhus bor i LGBT+huset, hvor de har åbent for rådgivning enten ved fremmøde, på telefon eller via e-mail.

  Adresse: Vester Allé 8a, 3. sal, 8000 Aarhus C

  Læs mere og find kontaktinformationer på LGBT+ Rådgivningen i Aarhus

  LGBT+HUSET

  LGBT+HUSET er en forening, der har som formål at styrke LGBT+ miljøet i Aarhus og skabe de bedste vilkår for LGBT+ personer.

  Læs mere på LGBT+HUSET

  Sabaah i Aarhus

  Cafeen Sabaah Aarhus er et tilbud til dig, der har lyst til at møde andre LGBT+ personer med etnisk minoritetsbaggrund under trygge og diskrete forhold.

  Læs mere og find kontaktinformationer på Sabaah og Sabaah i Aarhus

  Sidst opdateret: 27. januar 2024