Min Dialog
Min Dialog er din digitale vej til sundhed og omsorgsområdet i Aarhus Kommune.

Lige nu testes Min Dialog (tidligere Min Sundhed Aarhus) i udvalgte enheder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Min Dialog er tilgængelig for alle, der modtager hjælp fra Aarhus Kommunes hjemmepleje, sundhedsenheder og genoptræningscentre eller bor på et plejehjem i Aarhus Kommune, fra april 2025.
Du kan tilgå Min Dialog på computer, tablet eller smartphone.
Tilgå Min Dialog ved at trykke på linket her:
I Min Dialog kan du:
-
Se nogle af de oplysninger, som Aarhus Kommune opbevarer om dig
-
Se dine aftaler, aflyse aftaler eller anmode om at få flyttet dem til et nyt tidspunkt
-
Se hvilke indsatser eller hjælpemidler, du modtager fra Aarhus Kommune
-
Skrive beskeder direkte til den enhed, som du er i kontakt med
-
Tilgå videosamtale eller træning over video
-
Efter aftale kan du indtaste egne målinger af fx blodtryk og blodsukker, som de medarbejdere der er tilknyttet dig, kan se
Tilgå Min Dialog ved at trykke på linket her:
Om Min Dialog
Du kan bruge Min Dialog, hvis du er tilknyttet:
- Kommunale genoptræningscentre
- Kommunale sundhedsenheder
- Den kommunale hjemmepleje
- De kommunale plejehjem
- Sundhed- og Omsorgslinjen
Du skal altid logge ind med MitID for at sikre, at uvedkommende ikke får adgang til Min Dialog.
Du bliver automatisk logget ud, hvis du har været inaktiv i fire minutter.
I Min Dialog kan du se de oplysninger, som Aarhus Kommune allerede har om dig. Informationerne er hentet i kommunens digitale omsorgssystem Cura. Hvis du, i Min Dialig, skriver beskeder til dine kontaktpersoner eller organisationer, vil beskederne blive gemt i kommunens digitale omsorgssystem.
Som pårørende kan du få fuldmagt til at bruge Min Dialog på din næres vegne, såfremt din nære ønsker det. Det betyder, at du som pårørende kan logge ind med eget MitID og se de samme oplysninger, som din nære kan. Med en fuldmagt kan du også skrive til personalet og aflyse aftaler.
Sådan får du som pårørende fuldmagt
-
Aftal med din nære, at du gerne må få adgang til Min Dialog.
-
Du får fuldmagt gennem den digitale fuldmagtsløsning på borger.dk. Her skal du logge ind med MitID på "Log på Digital Fuldmagt".
-
Vælg "Anmod om fuldmagt".
-
Udfyld navn, adresse eller CPR-nummer på den person, du anmoder om fuldmagt.
-
Vælg hvilken fuldmagt, du anmoder om. Vælg "Sundhed og sygdom" og sæt flueben ved "Social- og sundhedsportal".
-
Vælg en udløbsdato for fuldmagten. Du kan med fordel vælge en dato flere år ude i fremtiden, medmindre du ved, at det kun er relevant at kunne logge på i en kortere periode.
-
Du er nu nået til siden "Godkend anmodning". Kontroller, at oplysningerne er korrekte og klik på "Bekræft" nederst på siden.
-
Der bliver sendt et brev med anmodning om fuldmagt med brevpost eller Digital Post. Du skal som fuldmagtsgiver underskrive anmodningsbrevet digitalt eller fysisk. Er brevet underskrevet fysisk, skal alle sider dateres og sendes til:
Borgerservice
Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C -
Når fuldmagten er oprettet, modtager du som fuldmagtshaver en bekræftelse i e-Boks eller på post.borger.dk.
- Nu kan du logge på Min Dialog.
Fuldmagten til Min Dialog giver ikke ret til at indtræde som partsrepræsentant, dette vil kræve særskilt fuldmagt. Det er frivilligt for din nære, om vedkommende vil give fuldmagt, og vedkommende kan altid trække fuldmagten tilbage på borger.dk eller ved at kontakte borgerservice.
På Digital Fuldmagt (borger.dk) finder du flere vejledninger til fuldmagtsløsningen
Her kan du downloade og printe en nem guide til at få adgang som pårørende
Funktioner i Min Dialog
Første gang, du logger ind på Min Dialog, bliver du spurgt, om du vil gemme Min Dialog som en genvej. Siger du ja, kan du hente siden ned på din computer, smartphone eller tablet, så den fungerer som en app.
Du kan ikke finde Min Dialog i fx App Store.
På forsiden af Min Dialog har du et overblik. Du kan bruge menuen i bunden til at navigere mellem Min Dialogs forskellige sider.
I kalenderen kan du se dine aftaler med Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, som fx hjemmehjælp og rengøring, træningsaftaler og videokonsultationer.
Du åbner din kalender ved at klikke på Kalender-ikonet i menuen nederst.
Kalenderoverblik
Du kan vælge mellem forskellige kalendervisninger såsom: 'Dag', 'Uge', 'Måned' eller 'Liste'.
Hvis du klikker på en aftale, kan du se tidspunkt, dato og mødested for aftalen. Du kan også se fornavnet på den medarbejder, du skal se eller får besøg af.
Videosamtale
Hvis du har aftalt en videosamtale med en af Sundhed og Omsorgs medarbejdere, kan du starte videosamtalen ved at klikke på Videomøde-knappen. Du bestemmer selv, om du vil åbne videomødet fra din computer, telefon eller tablet, men husk at slå lyd, kamera og mikrofon til på den enhed, du anvender.
Det kan være en god idé at åbne videomødet et par minutter før det aftalte tidspunkt.
Hvis der er mere end to timer til aftalens start, kan du aflyse den uden at ringe til os inden. På den måde kan du nemt aflyse din aftale, hvis du eller en pårørende kan klare opgaven selv, eller hvis du fx er blevet syg og ikke kan komme til genoptræning.
Hvis du vil aflyse din aftale, skal du angive en årsag. Du har disse årsager at vælge i mellem:
- Jeg klarer det selv
- Jeg får hjælp af en pårørende
- Jeg er syg
- Jeg er på hospitalet
- Jeg vil gerne ringes op
- Andet
Anmod om en ny tid
Du kan anmode om en ny tid, når du aflyser en aftale. Du skal sætte flueben i 'Anmod om ny tid'. Du kan nu skrive dit nye datoforslag i kommentarfeltet. Den nye tid er først gyldig, når den ses i Min Dialog.
Det er en god ide at bruge beskedfunktionen til at lave en ny aftale. På den måde kan vi skrive til dig i Min Dialog med mulige datoer og tidspunkter.
Under 'Indsats' kan du se, hvad du er bevilget af fx genoptræning, pleje og hjælpemidler fra Aarhus Kommune.
Under 'Kontakt' kan du se en oversigt over, hvem du er tilknyttet i Aarhus Kommune, fx Hjemmeplejen Syd og sygeplejerske Signe.
Du kan også skrive en sikker besked til den enhed, du modtager hjælp fra. Her kan du også se dine tidligere beskeder. Har dine pårørende fuldmagt til Min Dialog, kan dine pårørende også skrive til personalet. Alle fuldmagtshavere og du som borger kan se beskeder i beskedfunktionen fra alle.
Du kan ikke bruge beskedfunktionen til at søge nye hjælpemidler, mere hjælp eller til akutte behov. Du kan forvente svar indenfor 2 hverdage.
Efter aftale med din kontaktperson kan du under 'Målinger' få mulighed for selv at indtaste fx blodtryk, vægt, blodsukker, information om smerter og meget mere.
Medarbejderne kan se de målinger, du indtaster. På den måde kan medarbejderen være forberedt til din næste aftale.
Under 'Profil' kan du se nogle af de generelle oplysninger, som er relevante omkring dig og dit forløb, såsom helbredsoplysninger, hjælpemidler og hvem vi har angivet som dine pårørende i din omsorgsjournal.
Du kan også se, om dine pårørende har fuldmagt, så vedkommende kan bruge Min Dialog på dine vegne. Du kan give dine pårørende fuldmagt, eller få dine pårørende til at anmode om fuldmagt, med den digitale fuldmagtsløsning på borger.dk. Følg vejledningen 'Fuldmagt til pårørende' ovenfor.
I løbet af 2025 får du mulighed for at indtaste din eller din pårørendes livshistorie under Profil.
Tilgå Min Dialog ved at trykke på linket her:
Kontakt
Har du spørgsmål til brug af Min Dialog eller fuldmagt kan du ringe til Den Digitale Hotline på 70 80 16 12