Gå til hovedindhold

Individuelle samtaler – for dig, som ønsker at stoppe eller forandre dit forbrug af alkohol

Et tilbud i Rusmiddelcenter Aarhus’ alkoholbehandling, der henvender sig til borgere, som ikke har børn under 18 år.

 • Læs op

Indhold

  Til samtalerne arbejder vi med de udfordringer, der er omkring alkohol og med de metoder, der kan hjælpe dig til at stoppe eller ændre dit forbrug af alkohol. Samtalerne er individuelle, hvilket vil sige, at de foregår mellem dig og din behandler. Dine nærmeste pårørende kan også inviteres med til en eller flere af samtalerne. Vi tager udgangspunkt i dine ønsker og din livssituation i behandlingen.

  Praktisk information om individuelle samtaler

  • Behandlingen er ambulant og foregår i dag- og eftermiddagstimerne. Det vil sige, at du kan bo hjemme og kan passe din hverdag.
  • Samtalerne tager ca. 45 min pr. gang.
  • Antallet af samtaler vil være individuelt.
  • Samtalerne foregår i vores diskrete lokaler på Jægergårdsgade. Vi tilbyder midlertidigt også virtuelle samtaler mens forsamlingsforbuddet er gældende.

  Hvis du har brug for medicin til at understøtte din behandling

  For nogle vil der være behov for antabus eller trangsdæmpende medicin til at understøtte behandlingen. Her kan du tale med din behandler, som kan rådgive dig og hjælpe dig til at finde ud af, om det kunne være en mulighed for dig.

  Sådan får du adgang til tilbuddet

  Hvis individuelle samtaler lyder som noget for dig, så er du velkommen til at kontakte Modtagelsen på 87 13 21 00.
  Hvis du skriver via Sikker post-linket, så husk at skrive dine kontaktoplysninger i teksten, fx et telefonnummer vi kan ringe til dig på. Ellers har vi ikke mulighed for at kontakte dig.

  Til samtalerne taler du og din behandler om de udfordringer og emner, som betyder noget for dig i forhold til dit forbrug af alkohol.

  I fællesskab sætter vi mål for din behandling. Det vil være helt individuelt, hvad målet er. Det kan være, at du ønsker at stoppe helt med at drikke, og det kan også være, at du ønsker at reducere dit forbrug af alkohol.

  Uanset målet, så arbejder vi med de problemstillinger, der er relateret til dit alkoholforbrug, og vi finder konkrete strategier og redskaber, som du kan arbejde med i din hverdag, for at nærme dig dine mål.

  Du vil blive tilknyttet en af vores behandlere fra vores behandlingsteam, og du kan have den samme behandler gennem hele dit forløb.

  Ofte giver det de bedste resultater at inddrage dine nærmeste i behandlingen. Det er op til dig, og noget du løbende kan tale med din behandler om.

  Sidst opdateret: 10. april 2024