Gå til hovedindhold

Pårørende til beboere på plejehjem

I Aarhus Kommune er der 51 plejehjem, der alle tilbyder pleje og omsorg døgnet rundt. Boligerne varierer i type, størrelse og indretning, men fælles for dem alle er engagerede og professionelle medarbejdere med hjertevarme og fokus på kvalitet i omsorg og pleje.

 • Læs op

Indhold

  Når et menneske flytter på plejehjem, flytter det levede liv, vaner og behov med. Derfor taler personale, beboere og pårørende både ved indflytning og løbende om, hvordan vi sammen kan planlægge hverdagen. Det er familie og venner til en nærtstående, der flytter på plejehjem, der er personalets vigtigste samarbejdspartner ud over beboeren. Vi lægger vægt på, at boligen er jeres hjem, hvor I som pårørende gør, som I plejer. Også selv om vores personale er der.

  Hvis beboeren ønsker det, er familie og venner velkomne til at deltage i alle samtaler. Der er en eller to faste kontaktpersoner blandt personalet.

  Nærdemokrati på plejehjem

  Som pårørende til en beboer på plejehjem har du mulighed for at engagere dig i det lokale Plejehjemsråd. 

  Rådet skal medvirke til:   

  • At gøre plejehjemmet til et godt sted at bo med fokus på nærvær og trivsel og udvikle plejehjemmet i samarbejde med ledelse og medarbejdere
  • At understøtte beboernes interesser i overensstemmelse med gældende kvalitetsstandarder og lovkrav 

  Derudover er det som pårørende muligt at engagere sig i det lokale aktivitetsudvalg, der planlægger oplevelser og arrangementer på plejehjemmet i samarbejde med ledere, medarbejdere, frivillige og relevante aktører i lokalområdet.

  Læs mere om Plejehjemsråd og Aktivitetsudvalg her

  Center for Pårørendesamarbejde 

  Center for Pårørendesamarbejde har til formål at styrke samarbejdet med pårørende i Sundhed og Omsorg, og at gøre det mere enkelt at være pårørende

  Centeret:

  Læs mere om Center for Pårørendesamarbejde her

  Sidst opdateret: 20. oktober 2023