Gå til hovedindhold

Madservice

Aarhus Kommune kan tilbyde dig hjælp og støtte til mad og måltider. Hjælpen afhænger af, hvad du selv kan klare, hvad du via træning og hjælpemidler kan blive i stand til at klare, og hvad andre i dit hjem kan hjælpe dig med.

 • Læs op

Indhold

  Har du svært ved at blive ved med at klare madlavningen, kan du sammen med din borgerkonsulent se på, hvilke muligheder der er. Sammen finder I det rette tilbud til dig. Det kan fx være at få din middagsmad leveret i dit hjem
  Hvis du har brug for eller er ordineret specialkost, vil din borgerkonsulent sørge for, at du bliver visiteret til den form for diætkost, som du har brug for.

  Hvis du bevilges madservice vil du få hovedmåltidet leveret af en af kommunens godkendte leverandør. 

  Fra 4. marts 2024 er der to godkendte leverandører i Aarhus Kommune. Begge leverandører kan levere alle kostformer og leverer til borgere i hele kommunen.

  Godkendte leverandører:

  Din Kærlige Tallerken, læs mere på: www.dinkt.dk eller tlf.: 86 10 15 10 hverdage mellem kl. 10.00 og 15.00.

  Det Danske Madhus, læs mere på: www.detdanskemadhus.dk eller tlf.: 70 70 26 46 hverdage mellem kl. 08.00 og 16.00.

  Hvis du ønsker at søge om madservice kan du skrive til os sikkert via linket til højre. Du kan også kontakte Sundhed og Omsorgslinjen på telefon 87 13 16 00.

  Når vi visiterer til madservice, lægger vi bl.a. vægt på, at du ikke selv kan lave mad, om du har vægttab eller risiko herfor, om du har væsentligt nedsat appetit, eller om der er andre særlige ernæringsmæssige hensyn.

  Der er egenbetaling på madservice og prisen fastsættes hvert år af Byrådet. Hvis du bor i eget hjem eller i ældrebolig, koster en hovedret 61,00 kr. om dagen, og en forret eller en dessert koster 21,00 kr. om dagen (2024). Du skal kun betale for de måltider du har bestilt.

  Selve betalingen sker månedsvis ved en modregning i din pension. Modtager du ikke pension, får du tilsendt et girokort fra kommunen.

  Sidst opdateret: 28. februar 2024