Gå til hovedindhold

Skal dit barn gå i 10. klasse?

10. klasse giver dit barn et solidt fagligt og personligt fundament. 10. klasse er også et godt springbræt til en ungdomsuddannelse.

Indhold

  En elev i 10. klasse får en skolegang med høj kvalitet i undervisningen. 10. klasse er også rammen om et ungdomsmiljø, der er både trygt og udfordrende.

  10. klasse i Aarhus retter sig mod de unge, der ønsker at komme videre inden for erhvervsuddannelserne og unge, der ønsker en almen ungdomsuddannelse.

  En ung i 10. klasse kan for eksempel:

  • Forbedre sine faglige kundskaber
  • Blive mere afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse

  Optagelse

  Optagelse på de kommunale 10. klasse tilbud:

  • Alle elever med bopæl i Aarhus Kommune, der efter 9 . klasse søger et kommunalt 10. klassestilbud på EUD10, Future10 og Vestergårdskolen, bliver optaget i henhold til Folkeskolelovens § 20, stk. 1.
  • Elever der ikke har bopæl i Aarhus Kommune, kan efter 9. klasse søge om optagelse i 10. klassestilbuddene på Future10, EUD10 og Vestergaardskolen i henhold til reglerne om frit skolevalg. Elever fra andre kommuner bliver optaget, hvis der er plads på det ønskede tilbud jf. folkeskolelovens § 36, stk. 3. Det vurderes pr. 1 juni 2023 om der er plads på det ønskede tilbud i skoleåret 2023/24.

  Folkeskoler, der tilbyder 10. klasse

  Nysgerrig? Kontakt den enkelte skole eller Daniel Wilson, vores konsulent på 10. klasse.

  Konsulent

  Daniel Wilson

  Pædagogik, Undervisning og Fritid

  Mere om Daniel Wilson
  Sidst opdateret: 12. oktober 2023