Gå til hovedindhold

Hvor er der risiko for oversvømmelse i fremtiden?

Klimaet ændrer sig og vi får mere og mere vand. Kortet viser risikoen for oversvømmelser ved skybrud, højvande og stormflod, ligesom du kan se, hvor søer og åer kan oversvømme.

 • Læs op

Indhold

  Klimaændringerne betyder, at Danmark får mere ekstremt vejr og mere vand i fremtiden. Det giver større risiko for oversvømmelser på grund af kraftigere og hyppigere skybrud og stormfloder. Aarhus Kommune ligger i et bakket landskab med lave ådale, grænser ud til havet og har både søer og vandløb. Det gør byen følsom over for forhøjede vandstande i havet og vandløbene. 

  Hvad viser kortet?

  Oversvømmelseskortene viser, hvilke områder, der kan blive påvirket af vand fra nedbør, vandløb, søer og havet, når vejret bliver ekstremt.

  I søgefeltet kan du skrive en adresse i det område du ønsker at se, og i venstremenuen vælger du Klimatilpasninger – oversvømmelser. Her har du mulighed for at vælge mellem flere oversvømmelser fra skybrud, hav eller vandløb. 

  Vi skal understrege, at kortet kun er vejledende. Der kan komme oversvømmelse andre steder, end de markerede områder på kortet.

  Se hvor oversvømmelserne kan ramme
  Sidst opdateret: 11. oktober 2023