Gå til hovedindhold

Klimavenligt byggeri kan få en forlomme i køen af byggesager

Din byggesag har mulighed for at komme på et fast track, hvis det overholder lavemissionsklassen

 • Læs op

Indhold

  Klimadagsordenen har høj prioritet i Teknik og Miljø, og i Aarhus Kommune opfylder sagsbehandlingstiderne på byggesagsområdet de nationale krav. Byrådet ønsker derfor at prioritere klimavenlige byggerier med et fast track. Det betyder, at du kan få en forlomme i køen for byggesager, hvis dit byggeri gør sig ekstra umage med at reducere CO2-aftrykket.

  For at komme ind på fast tracket for klimavenlige byggerier, skal dit byggeri overholde lav-emissionsklassen på 8 kg CO2 ækvivalenter/m2/år (2024). Det skal du dokumentere ved en indledende beregning.

  Aarhus Kommune ønsker med denne prioritering at bakke op om klimadagsordenen, og fast tracket er i første omgang tiltænkt nybyggerier - ikke ombygninger, renoveringer, vinduesudskiftninger, sekundære udbygninger eller energibesparende tiltag til eksisterende byggeri (fx solceller eller varmepumper).

  Sådan ansøger du om fast track

  Når du har ansøgt om et byggeri i Byg og Miljø, får du din byggesag prioriteret i køen ved at sende en mail til byggesag@mtm.aarhus.dk

  Her skal du oplyse, at du har sendt en ansøgning om et lavemissionsbyggeri. Husk at også at angive det sagsnummer, du har modtaget ved sagens oprettelse. 

  Sidst opdateret: 18. januar 2024