Gå til hovedindhold

MSB 2023

Østjyske initiativer skal bekæmpe slægtsbaseret kriminalitet

Sociale Forhold og Beskæftigelse

På baggrund af ny indsigt fra et igangværende forskningsprojekt iværksætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i et tæt samarbejde tre konkrete initiativer, som er målrettet slægtsbaseret kriminalitet. Der er tale om en indsats mod kriminalitet, som går i arv fra generation til generation, hvor enkeltfamilier fylder massivt i både politiets sigtelsestal og de kommunale udgifter.

Veteraner i Aarhus Kommune kan nu søge ind på peer-uddannelsen

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Aarhus Kommunes veteranstrategi er i gang med et forsøg med at uddanne veteraner som peer-medarbejdere, så de kan få redskaber til at støtte andre veteraner.

AarhusSkills 2023 i Ceres Park og Djurslands Bank Arena

Sociale Forhold og Beskæftigelse
Børn og Unge

Den 16. november afholdes AarhusSkills, hvor kommunens udskolingselever møder erhvervsskolerne. Alle 7.-10. klasser er inviteret til en dag med aktiviteter, konkurrencer og vejledning om de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. I skrivende stund er godt 2.500 elever fordelt på 41 skoler tilmeldt.

Julehjælp til økonomisk pressede familier

Sociale Forhold og Beskæftigelse
Børn og Unge

Igen i år står civilsamfundsorganisationer i Aarhus klar til at hjælpe de allermest økonomisk trængte. På socialkompasset.dk kan du finde en liste over organisationer, der tilbyder julehjælp i form af fx økonomisk støtte, julekurv eller julegaver til børn.

Gentænkning af velfærden og fremtidens socialområde

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Seks af Danmarks største kommuner og Tænketanken Mandag Morgen præsenterer fem nye anbefalinger med et ønske om at gentænke velfærden på socialområdet. Initiativet kommer som svar på stigende udfordringer og økonomisk pres på særligt det specialiserede socialområde. Anbefalingerne opfordrer til en fælles indsats på tværs af stat, regioner, kommuner og civilsamfund.

Hvad drømmer din familie om?

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Hvad skal der til, for at Aarhus bliver den bedste kommune at bosætte sig i for børnefamilier med helt almindelige indkomster?