Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sociale Forhold og Beskæftigelse

Samarbejdsaftale skaber nye jobmuligheder for aarhusianere med handicap

Med en ny samarbejdsaftale mellem Aarhus Kommune og virksomheden Advansor kan aarhusianere med handicap se frem til at komme i beskyttet beskæftigelse på en arbejdsplads som alternativ til et kommunalt værksted.

24. okt. 2022

Indhold

    Som en del af en ny samarbejdsaftale får en gruppe aarhusianere med handicap mulighed for at komme i beskyttet beskæftigelse i en privat virksomhed som alternativ til et beskyttet værksted. Projektet skal give borgere med handicap bedre muligheder for at finde arbejde inden for faglige interesseområder og styrke deres faglige og personlig udvikling.

    Og i dag har tre medarbejdere første arbejdsdag.

    ”Aarhusianere med handicap kan, ligesom de fleste andre, have forskellige ønsker til deres arbejdsliv. Et beskæftigelsestilbud på et beskyttet værksted kan være det rigtige i en periode, men det er langtfra sikkert, at det rækker til et langt arbejdsliv,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Anders Winnerskjold, og fortsætter:

    ”Samarbejdsaftalen er startskuddet til en ny tilgang til beskyttet beskæftigelse, som giver borgere med handicap flere valgmuligheder og større frihed i deres arbejdsliv. For med den rette oplæring, støtte fra en jobvejleder og en rummelig arbejdsplads kan langt flere aarhusianere med handicap blive en del af et arbejdsfællesskab i en privat virksomhed.”

    De nye medarbejdere får en grundig oplæring i arbejdsopgaverne, som både består i opgaver i produktionen, køkkenet samt rengøringsopgaver. Samtidig får de følgeskab af en kommunal jobvejleder, som støtter dem i dagligdagen ude på virksomheden.

    Hos Advansor, som laver bæredygtige køleanlæg og varmepumper baseret på naturlige kølemidler, har operations director Torben Nissen set frem til at tage imod de nye kolleger:

    ”Hos Advansor tror vi på, at forskellighed er en styrke på vores arbejdsplads. Derfor har vi set frem til at tage imod vores nye kolleger, som både kommer til at bidrage til en række vigtige opgaver, som får hverdagen til at køre, og som samtidig bliver en del af det kollegiale fællesskab. Bæredygtighed er en del af vores DNA, og derfor er det også naturligt for os at bidrage til den sociale bæredygtighed i byen.”

    Samarbejdsaftalen er den første af sin slags i Aarhus, men det bliver ikke den eneste, fortæller rådmand Anders Winnerskjold:

    ”Vi har nu de første pladser på plads, men vi kommer til at prioritere arbejdet med virksomhedsrettet beskyttet beskæftigelse højt allerede fra det nye år. Sammen med byens erhvervsliv skal vi skabe gode rammer for, at flere aarhusianere med handicap, psykiske lidelser eller sociale udfordringer kan få et arbejde og bidrage med det, de kan,” siger Anders Winnerskjold.

    Om beskyttet beskæftigelse:

    Kommunen skal tilbyde beskyttet beskæftigelse til borgere under 65 år, som på grund af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse eller særlige sociale problemer ikke kan varetage et arbejde på almindelige vilkår eller benytte tilbud efter anden lovgivning.

    Beskyttet beskæftigelse foregår ofte i beskyttede værksteder, men kan også tilrettelægges i samarbejde med en virksomhed. Borgere i beskyttet beskæftigelse modtager ofte social pension og aflønnes efter indsats og arbejdsevne.