Gå til hovedindhold

Sådan søger du

Når du selv har betalt 600 kroner til tandbehandling i det kalenderår, hvori du søger, og udgiften er under 10.000 kroner, kan du blot aflevere regningen på ydelsescentret. For at få bevilling skal du dokumentere, at du selv har betalt 600 kroner i indeværende kalenderår.

 • Læs op

Indhold

  • Behandlingsudgifter under 10.000 kroner kræver ingen forhåndsgodkendelse.
  • Behandlingsudgifter over 10.000 kroner kræver forhåndsgodkendelse.

  Du kan - før du påbegynder behandlingen - ansøge ydelsescentret om hjælp til betaling af egenbetalingen på 600 kroner.

  Hvis udgiften for behandlingen overstiger 10.000 kroner, skal behandlingen være både nødvendig og helbredsmæssig velbegrundet og skal på forhånd godkendes af ydelsescentret.

  Når du søger om tilskud til en udgift på over 10.000 kroner, og hvis du søger om hjælp til din egenbetalingsdel på 600 kroner, skal behandlingen godkendes på forhånd af ydelsescentret. Det vil sige, at du ikke må påbegynde behandlingen, før du har fået bevilling fra ydelsescentret.

  Har du fået bevilling på en forhåndsgodkendt behandling til over 10.000 kroner og du ikke længere er omfattet af målgruppen - du får f.eks. arbejde eller overgår til SU - gælder bevillingen i 2 måneder efter bevillingsdatoen. Det vil sige, at din behandling skal være afsluttet 2 måneder efter bevillingen er givet.

  Det fremskynder sagsbehandlingen, hvis du medbringer et overslag fra tandlægen.

  Det fremskynder behandlingen ved tandlægen, hvis du dokumenterer, at du modtager en ydelse, der berettiger til at få tilskuddet. Det kan være din sidste udbetalingsmeddelelse.

  Sidst opdateret: 24. august 2023