Borgerservice og biblioteker er en dynamisk organisation, som løbende udvikler sig i takt med samfundet og den teknologiske og mediemæssige udvikling.

Borgerservice

Borgerservice er din indgang til det offentlige. Vi samler en lang række offentlige serviceydelser, så du kun skal henvende sig ét sted.

Opgaverne omfatter blandt andet information og vejledning, pas, kørekort, vielser og hjælp til selvbetjening.

Du finder Borgerservice på Dokk1 på havnen i Aarhus.

Gå til Dokk1s hjemmeside

NemBS

Du kan også få en række udvalgte borgerserviceydelser på bibliotekerne i Risskov, Viby, Åby, Lystrup, Tranbjerg, Højbjerg, Tilst og Gellerup. Denne service kalder vi NemBS.

Det er forskelligt hvilke borgerserviceydelser, du kan få på det enkelte bibliotek. Du kan se, hvad du kan på dit lokale bibliotek på bibliotekernes hjemmeside.

Gå til bibliotekernes hjemmeside

Bibliotekerne

Udover bøger, musik, film og andre materialer stiller bibliotekerne vejledning i videnssøgning og en lang række elektroniske tjenester til rådighed for borgerne på 18 lokalbiblioteker, på Dokk1 og via internettet.

Du kan finde mere om bibliotekernes ydelser på bibliotekernes hjemmeside, hvor du kan søge, reservere og forny lån, søge gratis i en række elektroniske tidsskrifter og databaser, hente inspiration til læsning, se lokalhistoriske fotos og film og meget mere.

Gå til bibliotekernes hjemmeside

Aarhus Stadsarkiv

Aarhus Stadsarkiv står for kommunens arkiv og dermed opbevaring, registrering og formidling af både digitale sager og papirsager. Stadsarkivet er også lokalhistorisk arkiv for borgerne i Midtbyen.

Stadsarkivet er et såkaldt offentligt arkiv oprettet i henhold til arkivloven. Det fører tilsyn med kommunens arkivdannelse gennem det kommunale arkivudvalg.

Stadsarkivet har adresse på Dokk1. Her er læsesal for offentligheden. Stadsarkivet suppleres af 22 lokalhistoriske arkiver i Aarhus Kommune.

Gå til Stadsarkivets hjemmeside

Innovation, teknologi, kreativitet (ITK)

ITK er akronym for innovation, teknologi og kreativitet.

ITK løser en række IT- og udviklingsopgaver på tværs i kommunen, herunder layout- og markedsføringsopgaver, systemdesign og medieindkøb. ITK er desuden involveret i en række nationale og internationale udviklingsprojekter.

ITK har også ansvaret for kommunens nye innovationscenter, CFIA, der skal understøtte kommunens innovationsindsats.

Gå til CFIAs hjemmeside